Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Rilettes Van Eend En Varkens Vlees

500 gr uitgebeend vlees van eend500 gr varkensbuik100 gr rugspek (of beter eendevet of vet van een gans)1 takje tijm1 laurierblad15 cl cognac of brandy2 kruidnagels, peper en zout en een weinig muskaat of foelie en een soep lepel ajuin2 dl witte wijn... bekijk recept »

Gestoomde Engelse Plum Pudding

1 kop bloem 1,5 kop rozijnen 1,5 kop krenten 3/4 kop fijngesneden citroenschil 3/4 kop gekonfijte sinaasappelschil 3/4 kop gekonfijte limoenschil 3/4 kop gehakte walnoten 1,5 kop grove broodkruimels 1 kop bruine suiker 2 koppen fijngewreven n... bekijk recept »

Kip Cocktail Hong Kong

100 gram kipfiletKlein stukje wortelpreiui en peterselie1 blaadje foelie1plak ananas30 gram rijst1 bolletje gember. voor de saus: 1 eetlepel mayonaise of fritessaus1 eetlepel slagroomcitroensapkerriepoederpaprikapoeder 2 witte boeterhammen 4. Snijdt ... bekijk recept »

Lamskorma

4,5 dl dikke yoghurt (Turkse of griekse) - een klein stuk gember fijngehakt - 4 groene peperszonder zaden en fijngehakt - 4 tenen knoflookfijngehakt - 3 el water - 2 el blanke amandelen - 2 el maanzaad (Verdubbel bij gebrek aan maanzaad de hoeveelhei... bekijk recept »

Rabarberchutney

500 gr. rabarber 3 uien 200 gr. bruine basterdsuiker 2 dl. rode wijnazijn 1/4 thl. kruidnagel versgemalen peper 1 moesappel 4 bolletjes gember 100 gr. rozijnen 1 thl. kaneel 1/4 thl. gemalen folie 1 thl. zout Achtereenvolgens in wijde pan met dikke b... bekijk recept »

Kerststol

Bloem water roomboter zout gist rozijnen sukade foelie anijs en amandelspijs evt noten Hulpmiddelen Keukenmachine HulpmiddelenKeukenmachine Voorbereiding Alle grondstoffen nauwkeurig afwegen en zorgen dat alles op kamertemperatuur is Bereidingswijze... bekijk recept »

Zalmfilet En Croute

2 x 550 gr. zalmfilet zonder huid. 100 gr. ongezouten zachte boter. 4 stukken gemberwortel op siroopuitgelekt en in blokjes gesneden.(of 3/4 verse wortel geraspt) 25 gr. aalbessen (vers of uit een potje). 1/2 tl. gemalen foelie. 2 x 375 gr. bladerdee... bekijk recept »

Florentijnse Wijting

1 kg wijting (schoongemaaktmaar gebruik graten en koppen voor de bouillon)schijfje uischijfje wortelschijfje citroenfoelie1 kg aardappelen1 laurierblad2 dl melknootmuskaatpeper2 kg spinazie50 gr (vloeibare braad)boter4 eetl (slank)room25 gr bloemzout... bekijk recept »

Bitterballen

750 g soepvlees gemengde soepgroenten (1 steel prei1 wortel2 stelen bleekselderij) 1 ui 2 kruidnageltjes 2 laurierblaadjes desgewenst een plukje foelie 3 blaadjes gelatine 60 g boter 75 g bloem zout en versgemalen peper versgeraspte nootmuskaat 5 eet... bekijk recept »

Tete De Veau

400 gram kalfspoulet 2 bouillonblokjes diverse kruiden (peterseliefoelietijm ) kruidnagel en 1/2 prei 1 middelgrote ui en 1/2 wortel 100 gram kalfsgehakt paneermeel 100 gram champignons citroensap 50 gram boter 70 gram bloem 1/2 liter bouillon blikje... bekijk recept »

Pagina 37 van 40