1000 recepten met kervel
Nodig: 150 g oesterzwammen 2 kruidenbouillontabletten 1 zakje (= 15 g) verse kervel versgemalen zwarte peperIn een pan 1 liter water aan de kook brengen. Intussen oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bouillonblokjes boven... bekijk recept »
150 g oesterzwammen 2 kruidenbouillontabletten 1 zakje (= 15 g) verse kervel versgemalen zwarte peperIn pan 1 liter water aan de kook brengen. Intussen oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bouillonblokjes boven kokend wat... bekijk recept »
Voor 4 personen: 100 g verse kervel of 1 blikje kervel 1 ui in stukjes 1 prei in ringen 2 aardappelen, in blokjes 2 groentebouillonblokken 3 maggiblokjes 200 gr kalfsgehakt, in kleine balletjes peper/zout 1 eetl boterVerhit de boter en fruit hierin d... bekijk recept »
750 g bospeen 50 g boter 3 eetl. gembersiroop 2-2? dl water 1 eetl. gehakte gember kervel of peterselie Voorbereiding Bereidingstijd: ca. 25 minuten Bereidingswijze Maak de bospeen schoon en snijd ze in stukjes met een lengte van 3-4 cm. Verhit de bo... bekijk recept »
36 rivierkreeftjes 220g asperges 200g prinsesseboontjes 3 tomaten 1 kropsla 1 liter court-bouillon dressing: 1 bosje kervel,arachideolie,azijn Asperges schrapen,opbinden en in gezouten water met een klontje boter koken. in stukjes snijden en puntjes ... bekijk recept »
1 citroen, 1 bakje verse kervel, ? bekertje zure room, zoutpeper, 150 gr. gekookte mosselen, 4 eetlepels gekruid paneermeel, 2 eetlepels olie. Verdeel de rest van de kervel over 2 bordjes. Wentel de mosselen door het paneermeel. Verhit de olie in een... bekijk recept »
1 kg asperges 50 gr boter 30 gr bloem 2 dl slagroom 2 el mosterd 3 eierenhardgekookt kervelbieslook zoutpeper Was kervel en bieslook en hak ze fijn. Schil de asperges zeer zorgvuldig en snijd het achterste stukje eraf. Kook de asperges gaar. S... bekijk recept »
1 1/2 liter water 2 eetlepels rijst bosje kervel 20 gr boter 1 eetlepel maizena ? eetlepel zout aroma evt. 200 gr hamreepjes Bereidingswijze Zet de gewassen rijst op met kokend water en zout. Laat dit ? uur koken en voeg na een kwartier de kervel en ... bekijk recept »
3 el bloem3 dl halfvolle melk7 dl kokend water2 blokjes kippenbouillon50 gr verse kervel4 el room De bloem in een pannetje met koude melk aanlengen, goed kloppen, zodat er geen klonters inkomen. De pan op middelgroot vuur verwarmen en onder roeren me... bekijk recept »
150 gram Hollandse garnalen - 1 liter aspergesoep uit blik - 1 dl slagroom - zout en peper - 2 eetlepels fijngehakte kervel Bereidingswijze Verwarm de aspergesoep. Klop ondertussen de slagroom lichtjes op. Meng de slagroom met behulp van de staafmixe... bekijk recept »