Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Salade Van Nagelhout

100 g slablaadjes, notendressing,(zie recept notendressing) 16 gr aspergescheuten 16 plakjes nagelhout,(boerenrookvlees) 8 peertjes A 30 gr gepocheerd(zie recept gepocheerde peertjes) peper uit de molen, 4 toefjes kervel Bereidingswijze Verdeel de s... bekijk recept »

Paranoten-cremesoep

200 g paranoten 5 dl melk 5 dl groentebouillon peper zout nootmuskaat kardemom ca 30 g kervel 1.5 dl slagroom mespuntje anijs 0.2 dl kruidenlikeur. Ontdoe de noten zoveel mogenlijk van de bruine binnenschil en maal ze met de melk in de keuk... bekijk recept »

Shii-Take

20 shii-take van gelijke grootte 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 3 teentjes knoflook 1 takje dragon 1 takje kervel 1 eetlepel witte wijn zoutpeper (mespuntje saffraan) Bereidingswijze Maak de shii-take voorzichtig schoon met keukenpapi... bekijk recept »

Heldere kervelsoep met oesterzwammen

150 gm oesterzwammen 2 kruidenboullion tabletten 15 gm verse kervel 1 versgemalen zwarte peper 1 liter water aan de kook brengen. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Boullionblokjes in het kokende water oplossen en 3 min... bekijk recept »

Bloemkoolsoep uit mechelen

1 voetselder 1 grote bloemkool 2 uien 1 groene sla 50 gm kervel 80 gm boter 2 of 3 grote aardappelen 1 peper, zout 1 bouillon of water met een bouillon; blokje Versnijd de groenten, stoof ze deels in de boter aan en laat ze eventjes uitzweten. Overgi... bekijk recept »

Kruidensalade met geitenkaas

1 onbehandelde citroen8 geitenkazen (40 g elk)2 kl honing100 ml extra vierge olijfolie150 g tuinkruiden (waterkers, tuinkers, peterselie, bieslook...)1 bosje kervel1 bosje bieslook1. Spoel en droog de kruiden. Snipper de bieslook. Hou de kervel apart... bekijk recept »

Gebakken aardappelbolletjes met erwtjes en munt

800 g aardappelen300 g erwten (diepvries)2 sjalotten1 teen knoflook3 takjes munt80 g kervelboterolijfoliepeperzout1. Laat de erwtjes ontdooien. Schil de aardappelen. Haal met behulp van een parisiennelepel bolletjes uit de aardappelen. Blancheer ze i... bekijk recept »

Doperwtenroomsoepje met krokant gebakken ham

1 eetlepel olie100 gram rauwe ham, in repen1 ui, fijngesnipperd400 gram diepvriesdoperwten600 milliliter groente- of kippenbouillon1/2 bosje kervel of peterselie100 milliliter crème fraîche of mascarpone1. Verwarm de olie en bak de h... bekijk recept »

Salade Roscoff

1 bloemkool in kleine roosjes2 eieren hardgekookt en gepeld, in partjes100 gram Hollandse garnalen4 takjes kervel of peterselie1 theelepel scherpe mosterd1 eetlepel cider of wittewijnazijn3 eetlepels zonnebloemolie1 eetlepel mayonaise1 takje dragon f... bekijk recept »

Salade van nieuwe maatjes en komkommerdressing

8 nieuwe maatjes 1 kleine komkommer 1 romeinse sla 1 dl griekse yoghurt 1 busseltje kervel peper van de molen zeezout 2 el olijfolie sap van een halve citroen 1 sjalot fijngesnipperd 1 teentje knoflook 4 sneetjes grof brood1. Rasp de komkommer en men... bekijk recept »

Pagina 21 van 100