Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Vis in gevogeltejus

4 mooie dikke pladijsfilets 2 eetlepels Piet Huysentruyt kruiden van de chef 4 aardappelen 1 stuk Cheddar kaas 20 kippenvleugeltjes Vitelma Finesse 4 dl water 1 dl Alpro Soja Cuisine wat kervelMaak een aardappelpuree met de aardappelen. Laat de kaas ... bekijk recept »

Zalm met honing en Wittekerkegratiné

600 gr zalm1 eetlepel honing1 botje zuring1 koffielepel citroensap8 eetlepels olijfoliesolo1/2 flesje Wittekerke1 eetlepel suikerwitte wijnkervel- Meng de olijfolie met de honing en het citroensap - Snij de zuring in julienne - Meng dit met de helft ... bekijk recept »

Komkommer met krabsalade

1 komkommer 1 blikje krab of verse krab 4 eetlepels mayonaise 1 eetlepel gehakte peterselie 2 eetlepels maanzaad 1 hard gekookt eitje wat kervelSnij de komkommer in stukken van 2,5 cm en haal er de pitjes uit zodat hij een mandje vormt ( wel een bode... bekijk recept »

Kervelsaus

1/2 ui 2 eetlepel boter 2 blaadje laurier Een snuf tijm Een snuf basilicum 4 eetlepels tarwemeel 3 dl water 1 bosje kervel Zout 4 eetlepels room of melk- Snipper de ui - Verwarm de boter en voeg de ui, laurier, tijm en basilicum toe - Roer het meel ... bekijk recept »

Bearnaisesaus 3

sjalot peper dragon zout azijn eidooiers dragon kervelGehakte sjalotten, grofgemalen peper, dragon en zout met azijn bijna laten droogkoken. Dan eidooiers toevoegen. Opkloppen tot het een egale massa is, dan door een zeefdoek wrijven. Afwerken met ge... bekijk recept »

Boerenworst met Luikse stroop

4 peren boter kervel 4 el water peper en zout 2 el Sherryazijn 4 worsten van land 2 el LuiksesiroopBak de worsten 10 minuten op een zacht vuurtje in wat boter. Kruid met peper en zout.- Snijd de peren in blokjes van 1,5 cm x 1,5 cm. Laat ze stoven in... bekijk recept »

Bouillon met gele stekelzwam en groene kool

320 g gele stekelzwam 80 g groen koolrepen 80 g spekblokjes 1 L bouillon wat kervelBereiding: - De gele stekelzwam aanbakken in een hete pan, spekblokjes en groene kool toevoegen, kruiden met peper. Even laten stoven tot de kool gaar is. - Alles over... bekijk recept »

Roggebrood met appelsalsa en paling

1 geschilde appel 1 eetlepel citroensap ½ eetlepel gembersiroop 1 eetlepel fijngehakte kervel of bieslook 100 gram paling 3 roggebroodjes mayonaiseSnipper 1 geschilde appel en meng er 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel gembersiroop en 1 eetlepel fijng... bekijk recept »

Schuimige aspergesoep met Hollandse garnalen

150 gram Hollandse garnalen 1 liter aspergesoep (vers of uit blik) 1 dl slagroom 2 eetlepels fijngehakte kervel zout en peperVerwarm de aspergesoep. Klop ondertussen de slagroom lichtjes op. Meng de slagroom met behulp van de staafmixer door de hete ... bekijk recept »

Remoulade Saus

1/2 liter mayonaise 1 ansjovisje 50 gram augurken 25 gram kappertjes 2 takjes peterselie kervel 2 el dragon Wrijf de ansjovis in een mortier helemaal tot moes. Voeg nu ansjovis, kappertjes, augurkjes en een lepel peterselie, kervel en dragon ... bekijk recept »

Pagina 24 van 100