Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Alaska Pollak met fijne groentjes

600 g Alaska Pollak filets 3 wortelen 3 pijpajuintjes 3 dl light room 2 dl witte wijn 2 eetlepels Solo Vloeibaar Cayennepeper 4 dl visfumet 150 g sojascheuten 1 dille (bosje) 70 g kervel 1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in lange, dunne re... bekijk recept »

paling in 't groen

1 kg palingmouten 250 gr spinazie 300 gr kervel 150 gr koriander 1 eetlepel droge visfond 1 eetlepel bloem 2 blokjes visboullion 1 st citroen dragon kruiden 1/2 glas witte porto1. bij dit gerecht gebruik ik groen uit de diepvries2. spinazie ker... bekijk recept »

Krabtaartje met aardappel

800 gr aardappelen (bloemige, bintjes of...) 250 gr krabvlees (uit blik) 1 bosje kervel 2 el olie peper&zout1. Verwarm de oven voor op 180°.2. Schil en spoel de aardappelen. Dep droog en rasp grof. Schep in een doek en wring goed uit. Doe in een ko... bekijk recept »

Kabelkauw in kaasjasje met stamppot van knolselder

4 kabeljauwfilets van 200 g kervel 100 g Oud Brugge 2,5 dl visbouillon 1 dl droge witte wijn 5 cl droge vermouth 3 sjalotten 1 potje room peper zout 1/2 knolselder 500 g aardappelen nootmuskaat 1 citroen melk1. Snij de kaas in blokjes en voeg d... bekijk recept »

waterzooi van de noordzee

2 eetlepels bloem fijngesneden peterselie of kervel 50 g gepelde grijze garnalen 2 eetlepels bloem fijngesneden peterselie of kervel 50 g gepelde grijze garnalen 350 g kabeljauwfilet 1 kruidentuiltje 20 cl melk 2 eetlepels olie peper en zout... bekijk recept »

waterzooi van kip met venkel

1 st ui 1 st wortel 1 st preiwit 1 takje tijm en 1 blaadje laurier 1 paar zwarte peperbolletjes 1 grote kip of 2 kleine 1 l kippenbouillon 100 gr verse kervel 1 dl room 250 gr champignons 2 st venkelknollen 3 cl pastis(optie) 1 sap ^van halve citroen... bekijk recept »

groene asperges met gerookte zalm

500 gram groene asperge 200 gram grookte zalm 100 gram kervel en peterselie 3 liter water1. zet water op het vuur met zout en laat koken. intussen neemt u de groene asperges2. et snij het onderste harde gedeelte af. groene aspergen moet men niet schi... bekijk recept »

Saffraanrijst

500 gram basmatirijst 4 uien 1 gram saffraanpoeder ½ bosje verse kervel ½ bosje verse koriander arachideolie zout en zwarte peper naar smaak. Pel en hak de uien. Was de kruiden. Kook in twee verschillende pannen water met zout een hoeveel... bekijk recept »

Berliner Kaassouffle

150 g Passendalerkaas (stukje) 1/2 zakje verse bieslook 1/2 zakje verse kervel 125 g zachte boter 3 eieren (op kamertemperatuur) 100 g bloem 1 zakje bakpoeder 1 bakje hamblokjes 1 1/2 el mosterd versgemalen peper zout 1/2 el boter om in te vetten Kor... bekijk recept »

Mosterdsoep

2 el boter of margerine 3-4 preien in ringen 3 el grove mosterd 1 1/2 l groente bouillon(van tablet) 100-150 gr vermecelli 2 dl slagroom 100 gr geraspte pecorino of parmezaanse kaas 2 el bieslook,fijngesneden 2 el kervel,fijngesneden Boter verhitten ... bekijk recept »

Pagina 34 van 100