1000 recepten met kervel
2 kg mosselen, schoongemaakt200 ml droge witte wijn2 uien, grof gehakt1 bussel tuinkers1 handvol platte peterselie, fijngehakt1 handvol kervel enkele takjes dragon, salie en munt1 El aardappelzetmeel zout, peper1. Doe de mosselen in een grote kookpot... bekijk recept »
4 bosjes radijzen2 El olijfolie 6 takjes tijm citroenzout 800 ml groentebouillon4 plukjes kervel1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was de radijzen en snij doormidden. Schik in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie, bestrooi met tijm en citroenzout... bekijk recept »
2 bakjes champignons (mogen ook andere soorten zijn dan de gewone champignon, als je maar op 500 gram uitkomt) 1 boullionblokje 2 preien 100 gram bloem 10 (!) gram kerrie 1 liter melk kervel of peterselie zout en peper- Snij de prijen in ringetjes, b... bekijk recept »
4 mini-courgettes200 gr verse geitenkaas1 el dikke room2,5 cl olijfolie2 lente uitjes1 teentje look1 el gehakte kervel1 el gehakte muntblaadjespeper en zout- Snipper de lente uitjes en de look fijn, vermeng ze met de geitenkaas, de helft van de room,... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 blik maïskorrels, uitgelekt 1 plak watermeloen,geschild en in stukken gesneden 50 gr blauwe druiven 1 rijpe avocado, in partjesgesneden 1 zakje jonge slablaadjes 1 bosje kervel 4 sneden rauwe ham Voor de dressing: 1 dl vers sinaasa... bekijk recept »
12 oesters 150 ml champagne 2 zeer fijngehakte sjalotten 150 ml kookroom zout en peper gehakte verse kervel grof zeezoutOpen de oesters en vang het oestervocht op. Bewaar de bolle schelpen. Kook de champagne en sjalotten tot het vocht gereduceerd is... bekijk recept »
voor 4 personen: 80 gram boter 1 soeplepel geklopte room 1 snuifje Kerrie 1 kreeft van 500 gr 12 holle Zeeuwse oesters het sap van 1 citroen het sap van 2 sinaasappels 1 prei peper en zout 1 bundeltje kervel voor de blaadjesKook de kreeft 8... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kip van 2kg 50 g boter 5 plakken rookspek in repen 1 gehakte ui 3 tenen knoflook uit de knijper 1 bouquet garni 175 ml goede cognac 20 hele zilveruitjes 1 tl zout en 1 snufje peper 2 el bloem 1 el tomatenpuree 1 fles goede rode Bou... bekijk recept »
boter kervel water: 2 soeplepel(s)1 koffielepel verse geraspte gember3 Doyenne peren peper en zout 4 el suiker 2 borstfilets van eendBak de eendenborstfilets mooi roze langs beide kanten. Kruid met peper en zout. Schil de peren en snijd ze in vier. ... bekijk recept »
1 ajuin 1 prei 1 aardappel 500 gr verse erwtjes (mag diepgevroren) 4 eetlepels gerookte spekblokjes 4 sneetjes brood 4 koffielepels zure room 4 koffielepels parmezaan 200 gr pentoncels (kleine Sint-Jacobsvruchten) of coquilles 2 liter kippenbouillon ... bekijk recept »