1000 recepten met kervel
250 ml pompelmoessap (voor de gelei)3 blaadjes gelatine (voor de gelei)1 bosje kervel (voor de gelei)10 sint-jakobsvruchten (voor de tartaar)2 el olijfolie (voor de tartaar)1 granaatappel (voor de tartaar)zout (voor de tartaar)peper (mengeling van 5 ... bekijk recept »
500 g spekreepjes (barbecuespek)1 blikje ansjovisfilets150 g Romeinse slahandvol kervel2 el bieslook (gesnipperd)2 sneetjes wit broodolijfoliepepergrof zeezout1 teentje knoflook75 g geraspte parmezaan3 eidooiers125 ml olijfolie125 ml maïsoliepeper1. ... bekijk recept »
2 sjalotten3 jonge wortelen1 stengel selder100 g erwten100 g sluimerwten100 g asperges1 prei2 aardappelen4 el verse kervel (gehakt)2 el gehakt peterselie (vers)100 ml room250 ml runderfond100 ml droge, witte wijn (of Noilly Prat)arachideoliepeperzout... bekijk recept »
3 bloemig kokende aardappelen1 sjalot500 g bospaddenstoelen4 stukken eekhoorntjesbroodboter2 dl slagroom4 dl kippenbouillonolijfolie4 el kervelnootmuskaatcayennepeperzout1. Snipper de sjalot. Hak de kervel fijn. Borstel de paddenstoelen schoon en sni... bekijk recept »
100 g roquefort1 granny smith100 g jonge spinazie2 stronkjes witloof1 stengel selder1 el ui (gefrituurd)6 blaadjes basilicum1 handvol kervel1 el dragon1. Spoel en droog de kruiden. 2. Snipper het witloof en de spinazie. 3. Snij de selder in boogjes. ... bekijk recept »
4 zalmfilets (150 g per stuk )16 mosselen2 sjalotten1 teen knoflook1 preiwit1 bosje kervel1 tomaat75 g diepvries erwt200 ml room300 ml visbouillon200 ml witte wijnboterolijfoliepeperzout1. Maak de mosselen schoon. Doe ze met de witte wijn in een pann... bekijk recept »
600 g poonfilet400 g tagliatelle8 groene asperge8 witte asperge1 doosje kerstomaten3 lente-ui50 g kervel1 sjalot (gesnipperd)2 vleestomaten (gepeld en in blokjes)1 el gehakt peterselie200 ml droge, witte wijnolijfolieboterbasilicumfleur de sel1. Maak... bekijk recept »
750 g runderfilet (grof gehakt)1 knolselder1 handvol jonge spinazie12 takjes kervel1 ui2 el kappertjes0.5 kl tabasco1 el oliepeperzout1. Schil de knolselder, snij in plakken en dan in frietjes. Stoom of kook ze gaar. 2. Hak de kervel fijn. Pel en sni... bekijk recept »
8 scampi's (grote, schoongemaakt)150 g groene asperges150 g witte asperges150 g jonge spinazie1 venkelknol0.5 bosje peterselie1 onbehandelde citroenhandvol kervel2 el walnotenolie4 el zonnebloemoliecayennepeperpeperzoutsuiker1. Rasp de schil van de c... bekijk recept »
2 eieren100 g bloem70 g volkorenbloem100 ml melk (warm)50 g boter (gesmolten)125 g yoghurt300 ml room1 zakje gedroogde gist (7 g)oliepeperzout250 g zalmfilet (in blokjes)100 ml olijfolie1 citroen (sap)6 takjes kervel3 takjes rode bessenwitte peperkor... bekijk recept »