1000 recepten met kervel
250 gr gemengde paddenstoelen 500 gr spruitjesschoongemaakt olijfolie 2 sjalotjesgesnipperd zeezout en versgemalen zwarte peper 125 ml donkere kippenbouillon fijngehakte peterselie en kervel om te garneren 100 gr spekjesin kleine blokjes Veeg de padd... bekijk recept »
1 lamsbout met het beenca. 1 kg - zout - zwarte peper uit de molen - ca. 16 bosuitjes met veel groengrof gesneden - 2 teentjes knoflookragfijn gehakt - 2 eetl. grof gesneden kervel - 3 middelgrote uienelk in 8 partjes - 3 eetl. olijfolietraditioneel ... bekijk recept »
250gr visfilet(snoekkabeljauw)200gr St. Jacobsmosselen in schijfjeszoutcayennepeper1 eiwit0,4 l room1 ui250gr champignonstukjes80gr boter70gr bloem1 dl. witte wijn5 eetl slagroomvisbouillon2 eetl. gehakte kervel Bereidingswijze De visfilet heel fijn ... bekijk recept »
2 sjalotjesgesnipperd 2 teentjes knoflookfijngehakt 3 bosuitjes in fijne ringen gesneden 500 gram champignons in kwarten gesneden 2 eetlepels boter 1 dl droge witte wijn 1 dl slagroom 6 eetlepels verse tuinkruidenbieslookkervel en peterselie 1 theele... bekijk recept »
4 grote vastkokende aardappelenongeschild 3-4 stengels bleekselderijin dunne lange reepjes 500 gram gekookte mosselen 1/2 krop eikenbladslain stukken geplukt 3-4 eetl. kervelblaadjes Voor de dressing: 1-2 theel. mosterd 2 eetl. witte wijnazijn 5-6 ee... bekijk recept »
250 g grote champignons enele takjes kervel 1 takje tijm 1 takje peterselie 1 teentje knoflook 2 tl linozuurrijke olie 30 g broodkruimels 4 el kippebouillon 1 tl citroensap Bereidingswijze Was de champignons en breek de stelen van de hoedjes... bekijk recept »
3 wortelen 1 venkel 1 verse tuinkruiden (bieslook, drago; n, kervel) 1 olijfolie 1 kabeljauwfilet van l kg 2 small uien 200 gm gepelde noordzeegarnalen 1 peper 1 zout 1 nootmuskaat 1 1/2 kg aardappelen (bintje) 125 gm boter 250 ml melk 1 eetlepel(s) ... bekijk recept »
600 gram zalmfilet 3 limoenen citroensap peper 4 el olijfolie 2 el boter 1 el suiker ¼ l witte wijn ¼ l visfond 2 el boter 300 gram knolselderij takjes kervelDe zalmfilet in vier gelijke stukken snijden, met een beetje citroensap besprenkel... bekijk recept »
2 kg asperges 20 gr zout 1 dl water 1 dl dragonazijn 3 sjalotjes 6 peperkorrels 2 laurierblaadjes 3 eieren 175 gr boter 1 el dragon 1 el kervel Zout Cayennepeper Worcestershiresaus De bearnaisesaus is een saus uit de klassieke Franse k... bekijk recept »
1 kg kalfsgebraad1 sjalot50 g verse kervel200 g snijbonen1 bosje wortelen (jonge)2 el room400 ml kalfsfond1 kl ijskoude boterboterpeperzout1. Snij het gebraad met een lang, scherp mes in de lengte in, maar niet doormidden. Klap het open op het werkvl... bekijk recept »