1000 recepten met kervel
250 gr Quornfilet of Quornstukjes 2 kleine sinaasappels 50 gr krenten 50 gr pistachenootjes 2 stevige sappige peren 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels sesamolie 2 eetlepels citroensap 1 eetlepel witte wijnazijn 1 theelepel honing Cayennepeper 1 eetlepe... bekijk recept »
2 kg witte asperges Voor de saus: 2 dl aspergekookvocht 2 dl witte wijn 5 eierdooiers 100 g gepelde garnalen 4 el creme fraiche 1 el gehakte kervel Kook de asperges in 10 tot 15 min. gaar, en houdt ze warm. Sabayonsaus: neem 2 dl kookvocht en doe dit... bekijk recept »
1 kg buikspek (in één stuk)4 aardappelen (grote)potje kalfsfond0.25 bloemkool1 bosje jonge wortelen200 g prinsessenbonen1 bosje lente-uien (of verse zilveruitjes)200 g groene asperges1 blikje maïs (klein)1 handvol kervel (verse)1 handvol jonge spinaz... bekijk recept »
1 blikje blikje kingkrab (uitgelekt)1 potje zalmforeleitjes0.5 rammenas (geschild)1 avocado (in blokjes)1 komkommer (in blokjes)1 limoensapplukje kervel3 el olijfoliezout1. Schaaf of snij de rammenas in flinterdunne plakjes en leg ze in een ondiepe s... bekijk recept »
800 g volkorenbloem200 g tarwebloem1 el zout1 blokje verse gist6 dl water2 el olie200 g Filet d'Anvers1 potje zure room1 bosje radijzen2 lente-ui1 komkommerolijfoliekervelbasilicumdillepeperzout1. Voor het boerenbrood: Meng beide soorten bloem en sto... bekijk recept »
600 g hondshaaifilet (in blokjes)8 plakjes pancetta (in reepjes)300 g erwten12 lente-uien1 venkelknol (in repen)200 ml kippenbouillon100 ml room25 g boterolijfolie1 handvol kervelpeperzout1. Snij de lente-ui, met het groen, in schuine repen. Fruit in... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets2 venkelknollen2 onbehandelde citroen6 groene olijven6 zwarte olijventakje kervelcitroensapolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de citroenen schoon en snij de schil met een dunschiller in fijne sliertjes. Maak... bekijk recept »
750 g runderfilet (liefst van ossenhaas)1 bosje peterselie (fijngehakt)150 g sjalot (gesnipperd)75 ml worcestersaustabasco100 g kappertjes4 eieren (kakelvers)kervelpeperzout1. Hak het vlees met een scherp mes heel fijn. Meng naar smaak met peterselie... bekijk recept »
4 bloemig kokende aardappelen200 g jonge spinazie30 g pijnboompitten4 kwarteleieren120 g manchego (in schilfers)50 g boterolijfolie4 plukjes kervel1 teentje knoflook (gesnipperd)peperzout1. Snipper de knoflook. 2. Rasp de kaas in schilfers. 3. Pof de... bekijk recept »
200 g feta300 g jonge spinazie100 g veldsla50 g pijnboompitten1 el honing1 tl mosterd2 el frambozenazijn4 el maïsolie50 g kervel1. Spoel de jonge spinazie, de kervel en de veldsla. Dep droog. 2. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanba... bekijk recept »