1000 recepten met kervel
150 g entrecote (in reepjes van 1 cm dik)1 el honing2 el sesamzaad1 el olijfoliepeperzout1 stronkje witloof (in grove stukken)takje kervel1 el balsamicoazijn1. Leg de biefstuk in een kom, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. ... bekijk recept »
150 g rucola150 g veldsla1 bosje radijzen4 plakjes gerookte zalm4 artisjokken (kleine)1 bosje kervel0.5 citroen (sap van)3 el druivenpitolie1 el notenolieuit de molen peperzout1. Spoel en droog de rucola, de veldsla en de kervel. Snij de radijsjes in... bekijk recept »
4 zalmmoten6 vastkokende aardappelen (in stukken)2 pastinaken (in stukken)1 ui (in partjes)1 limoen (sap en geraspte schil van)1 bosje kervelolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en pastinaak met koud water en d... bekijk recept »
12 sardienen (filets)1 sneetje wit brood (zonder korst)3 tenen knoflook4 el olijfolie1 bosje bladpeterselie1 bosje kervel1 el kerriepoederpeperzout1. Verwarm de oven voor op 210° C. 2. Pel en snipper de knoflook. Spoel de kruiden en hak ze fijn. ... bekijk recept »
2 dl droge, witte wijn10 cl dragonazijn4 sjalotten (fijngehakt)5 mespuntjes groene peperkorrels (geplet)2 el verse dragon (fijngehakt)6 eidooiers50 g roomboter0.5 el kervel (fijngehakt)zout1. Hak de sjalotten en de kruiden fijn, plet de peperkorrels.... bekijk recept »
800 g kabeljauwfilet2 rollen bladerdeeg (kant-en-klaar)1 l groentebouillon2 preien1 courgette30 g boter2 eidooiers200 ml room4 takjes kervel4 takjes bieslookbloempeperzout1. Verwarm de oven voor op 220 °C. 2. Spoel de prei en snij in fi... bekijk recept »
1 eetlepel olie1 takje vers citroengras (sereh) 5 cmof1 theelepel serehpoeder1 takje verse gember 2 cmof1 theelepel gemberpoeder (djahé)2 visbouilliontabletten1 eetlepel (Thaise) vissaus4 lente-/bosuitjes in dunne ringetjes1 bosje kervel10... bekijk recept »
7 deciliter kippenbouillon of vleesbouillon500 gram witte asperges geschild, in stukken van 4 cm1 bosje verse kervel gehakt1 theelepel kerriepoeder125 milliliter demi crème fraîche (Melkan)100 gram gerookte zalm (Vismarine), in ... bekijk recept »
6 fijngehakte salieblaadjes1 bosje fijngehakte peterselie,1 bosje fijngehakte kervel1 bosje fijngehakte munt50 gram fijngehakte blanke amandelen50 gram fijnverkruimelde feta of geitenkaas1 eetlepel olijfolie1. Meng 6 fijngehakte salieblaadjes met 1/2... bekijk recept »
200 gram peultjes2 dunne preien2 stengels bleekselderij, geschild2 stronkjes witlof4 zalmmoten1 zakje Hollandaise, béarnaise- of wittewijnsausverse dille of kervelaluminiumfolie1. Breng ruim water met wat zout aan de kook. Maak de groenten sch... bekijk recept »