Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Landbouwerssoep

200 gr spek 2 uien 2 wortelen 1 preistengel 1 witte selder 200 gr erwten 200 gr prinsessenboontjes 1/4 bloemkool 5 liter kippenbouillon 4 tomaten kervel, peterselie kruidentuiltje1. Versnipper de ui en snijd het spek in blokjes.2. Snijd de w... bekijk recept »

Schorsenerensoep

500 gr schorseneren 1 preistengel 3 aardappelen 1 ui 2 liter rundsbouillon 500 ml melk 2 eigelen, opgelost in beetje melk boter kervel croutons1. Snijd de schorseneren in kleine stukjes en laat ze gaar worden in wat bouillon, samen met de melk z... bekijk recept »

witloofroomsoep

1 liter kippenbouillon 750 gr witloof 1 middelgrote ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gehakt 25 gr boter 2 dl lichte room 1 eierdooier 1 bakje verse kervel of 1 pakje diepvrieskervel peper en zout 1. maak het witloof schoon, verwijder het bit... bekijk recept »

Fazantenfilet met witloof en gandaham

4 fazantenfilets 8 stronkjes witloof 8 sneetjes gandaham boter 8 soeplepels water peper en zout, wat kervel1. Kruid de fazantenfilets en rol ze op in de gandaham. Bak ze een 20-tal min in wat boter in een wijde pan op een zacht vuurtje. Ontdoe het w... bekijk recept »

Hindefilet met veenbessensaus

g 600 hindefilet Solo bakken en braden (verpakking papier) dl 2 water Knorr sausketeltje natuur dl 1 room el 2 veenbessenconfituur 1/2 bosje kervel 1. Bak de hindefilets aan alle kanten mooi bruin in een pan met wat Solo.2. Laat ze vervolgens gedu... bekijk recept »

Lamsschenkel met andijvieroom

4 lamsschenkels 1 andijvie 1 rode ui 1 teentje look pijpajuin platte peterselie kervel 50 cl room bouillongroenten: ui, look, peterselie, selder, wortel, tijm, laurier 8 aardappelen boter peper zout1. Leg de lamsschenkels een tweetal uren in ge... bekijk recept »

GEHAKTSCHOTEL met 4-KRUIDENPUREE

1 kg rundsgehakt 2 sjalotten 1 kg aardappelen 250 g spinazie 2 el gehakte peterselie 2 el gehakte kervel 2 el gehakte dragon 1 ei 250 ml melk peper - zout - chapeluurmeel 1. Bak het rundsgehakt met de 2 sjalotten mooi bruin. Kruid met peper en ... bekijk recept »

Varkenshaasje in bladerdeeg.

650 gr 1 varkenshaas 1 bladerdeeg (supermarkt) 1 EL peterselie 1 EL bieslook 1 EL kervel 2 EL gemalen parmesaan kaas 1 EL mosterd olijfolie look 1 eigeel 1. Varkenshaas in de lengte bijna doorsnijden. Een pasta maken van de peterselie,kervel,... bekijk recept »

varkenscotelette met pittige kruidensaus

2 Varkenscotteletten 100 gr gerookte spekblokjes 1/2 rode paprika 1 sjalotte klein potje tomatenpuree 1 el verse versnipperde dragon 1 bosje verse kervel 1 kleine rode peper bakje champignions1. snij de paprika, rode peper en de sjalotje, terwijl j... bekijk recept »

St. Jacobsvruchten met witloof

2 dl balsamicoazijn 60 g Solo 60 g suiker 1 dl Solo Vloeibaar 20 st jacobsvruchten grof zout kervel 4 witlof (stukken) 1. Kook het witloof 3 minuten in een bodempje water. Laat goed uitlekken. Smelt de Solo en laat er het witloof nog 5 minuten afg... bekijk recept »

Pagina 56 van 100