Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Aardappel-wortelsoep

500 g aardappelen - 3 wortels - 2 preien - 30 g boter - 1,5 L water of kippenbouillon - 1 tl suiker - peper en zout - 2 dl room - peterselie of kervel, ter garneringVoorbereidingstijd : - 20 minuten - Kooktijd : 40-50 minuten - Voor 6-8 personen Be... bekijk recept »

Florentine garnalenpasteitjes

4 sneden volkorenbrood60 gr gesmolten boter675 gr spinazie, gewassen of 340 gr diepvries spinazie2 eetl creme fraichegeraspte nootmuskaat8 grote steurgarnalen, gekookt[color=blue:2704a03934]**Saus:[/color:2704a03934]120 gr boter3 eidooiers1 eetl witt... bekijk recept »

haringtaartje

4 st.Haring 200 gr Jacobsschelpen 4 gr gelatine 1 dl Creme fraiche 15 cl Mandarin Napoleon 3 st Eiwit 1,5 dl Slagroom 1 prei 1/2 courgette 1 mango 50 gr zalmeitjes mayonaise naar smaak dille kervel bieslookDe haringfilets van graat en staart snijden... bekijk recept »

Jonge brandnetelsoep

125 gr jonge brandnetelblaadjes1 grote ui1 teentje look25 gr boter25 gr aardappelen1,5 l kippenbouillon1/2 tl gehakte verse salie en marjolein2 tl gehakt maggiekruid of gladde peterseliepeper en zout2 dl verse roomversgemalen roze peper een paar pluk... bekijk recept »

Kabeljauwfilets met kruiden

Voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets 4 grote aardappelen 1/4 bosje bladpeterselie 1/4 bosje kervel 1/4 bosje verse dragon 1/4 bosje bieslook 2 citroenen 4 eetlepels magere room zout peperBestrooi de kabeljauwfilets met wat zout en peper. Schil de aarda... bekijk recept »

Kalfsgebraad met uitjes

Voor 4 personen: Kalfsgebraad: 1 kg Olijfolie: 1 eetlepel Bundel uitjes: 2 Jonge worteltjes: 2 bundels Witte wijn: 1/2 glas Kalfsfond in poedervorm: 2 koffielepels Kervel: 1 tuiltjesVerwijder het vet van het gebraad. Maak de uitjes schoon en laat wa... bekijk recept »

kabeljauw met wortelsaus

500 g wortelen (liefst met groen) 1 aardappel (ca. 100g) 250 g room 1 tl honing zout, witte peper 1 snuifje gemalen koriander 6 moten kabeljauw 1limoen 1 handvol kervel- De wortelen schoonmaken en wassen, een beetje van het groen bewaren. 2/3 van de ... bekijk recept »

Lamskroon in kruidenkorst

Voor 4 personen: 1000 g lamskroontjes 2 teentjes knoflook 2 grijze sjalotten 4 soeplepels gehakte bladpeterselie 4 soeplepels gehakte kervel 4 takjes verse tijm 6 sneetjes wit brood 2 ansjovisfilets in olie 2 soeplepels sterke mosterd 4 soeplepels ex... bekijk recept »

Langoustinesoep met kerrie

Voor 6 personen: 1 kg langoustines 1 grote ui 1 teentje knoflook 1 kruidentuiltje 1 groot glas droge witte wijn 1 eetlepel maïszetmeel 4 koffielepels kerriepoeder kervel zout peperBreng 2 liter water in een kookpan aan de kook en doe er de gepelde ui... bekijk recept »

Nootjes van staartvis onder gembergratin

Voor 6 à 8 personen: 500 g staartvis (diepvries) 1/4 bloemkool 6 jonge worteltjes 2 bolletjes kervel (diepvries) 6 cm verse gember 250 g mascarpone 2 eetl. boter nootmuskaat peper en zoutLaat de staartvis oppervlakkig ontdooien zodat u de stukken in ... bekijk recept »

Pagina 62 van 100