1000 recepten met kervel
800 gram gekookte mosselen (kookvocht bewaren) 50 gram boter 250 gram rijst 50 gram rozijnen 4 eetlepels olijfolie 1 gesnipperde ui 500 gram tomaten, ontveld en in stukken gesneden 2,5 dl. droge witte wijn zout versgemalen zwarte peper takjes verse k... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kalfssteaks 1 schijf gekookte hesp enkele gehakte champignons 25 g gemalen kaas 8 houten prikkers gekruide bloem (peper, zout, nootmuskaat) 30 g vetstof Voor de saus: bestaat uit een kerriesaus met garnituurgroenten Kerriesaus: 20 ... bekijk recept »
1 l bouillon ? gesneden prei 1 wortel (fijn) 1 selderij (fijn) 1 eiwit 300 g wildafsnijdsel 200 g wildbeenderen 5 g jeneverbessen ? dl room 4 takjes kervel 4 cantharellen 8 oesterzwammen 2 c?pes (champignons) 8 morieltjes 3 g tijmBereiding: Doe de b... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 parelhoen, klaar om te braden 200 g ganzenlever (half gebraden) 1 citroen 1 soeplepel cognac 1 soeplepel arachideolie 1 snuifje 4 kruiden 50 g boter 1 soeplepel gehakte kervel 1 soeplepel gehakte bieslook zout en peper 750 g gemeng... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gr Zonnevisfilet 160 gr rode Pasta 18 Venusschelpen 0,5 l visfond 4 draadjes Saffraan 1 dl Noilly prat 1 dl Slagroom 1 tlp Kip bouillonpoeder 4 takjes Kervel 4 slagen zwarte peper uit de Pepermolen 1 el Beurre Maniere(Mengsel van... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 knolselder 2 appels 1 koffielepel olijfolie 2 eetlepels magere room (15%) 1/4 bos kervel zout peperVerwarm de oven op 230° (gasoven 7/8). Maak de knolselder schoon. Breng in een drukpan ruim water met wat zout aan de kook en doe er... bekijk recept »
600g grietbotfilet 90g boter5 cl vlierbloesemazijn sap van een halve citroen 1 dl room 2 dl visfumet1 kg schorseneren 1 kg gekookte aardappelen 2 dl karnemelk 1/2 fijngesnipperde sjalot 4 takjes kervel 4 wortelringetjes- Was de shorseneren en s... bekijk recept »
150 gr tarbot per persoon 250 gr spinazie 250 gr groene asperges 1/2 kg rauwe rivierkreeftjes of langoustines 1 kg aardappelen mosselvocht / visfumet 2 eiwitten 1/4 fles champagne 1/2 l room olijfolie 3 tomaten kervel / cayennepeper / bie... bekijk recept »
Voor 6 personen: Voor het gebraad: 1 kg filetgebraad, 24 uur gemarineerd in donker abdijbier, mirepoix van groenten, peper en een kruidenbosje 32 gedroogde en ontpitte zwarte pruimen 1 eetlepel roux Peper van de molen, zout Voor de puree: 1 kg bintje... bekijk recept »
500 g kalfsoester4 kleine uien (rode)snufje zwarte peper (versgemalen)2 eetlepels olie[color=blue:052af1d6b2]**Vulling[/color:052af1d6b2]150 g broodkruim2 eetlepels citroenschil (geraspt)8 stuks ansjovisfiletsnufje zwarte peper (versgemalen)2 eetlepe... bekijk recept »