1000 recepten met kervel
2 eierdooiers 2 eetlepels citroensap 1 takje tijm cayennepeper zout 15 g kervel 0.5 krop krulsla 2 tomaten 400 g zalmfilet 12 spinaziebladen 7 blaadjes gelatine (van 3 g) 1 dl room 1 dl wijn (wit/droog)De spinazie een minuut blancheren in kokend gezo... bekijk recept »
1 dl water 1 dl dragonazijn 7 peperkorrels 4 eidooiers 3 sjalotjes 1 blaadje laurier 300 gram boter dragon kervel zout, peper cayennepeper worcestersausBreng het water met de azijn aan de kook. Maak ondertussen de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Kne... bekijk recept »
400 gr. aubergine -300 gr. courgette -300 gr. tomaat -1 stuk citroen -3 teentjes knoflook -Olijfolie -Courtbouillon -1 stuk bouquet garni -8 blaadjes basilicum -1 tl. korianderzaadgemalen -1 tl. tijm -Laurier -Dragon -Kervel -Peterselie... bekijk recept »
4 stukken vlees naar keuze : T-Bonebiefstukentrcote of tournedosolijfoliezout en peper Voor de bearnaisesaus :200 g boter3 eidooiers1 dl dragonazijn1 dl koud water30 g sjalotten2 soeplepels gehakte dragon1 soeplepel gehakte kervel1 afgestreken koffie... bekijk recept »
1 ui 2 stengels bleekselderij 5 takjes peterselie 80 gr. boter 2 el. wijnwitte 5 el. whisky 1.5 l. visbouillon Bouquet garni 200 gr. zalmfilet 200 gr. zeeduivelfilet 8 sint-jakobsschelpen 16 kokkels 2 dl. creme fraiche 1 el. citroensap Dille Kervel Z... bekijk recept »
600 gram kabeljauwfilet 1 groene paprika 1 rode paprika 2 prei 1 bosje lente-uitjes 2 eetlepels kervel (fijngehakt) 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 1 eetlepel zonnebloemolie 5 eieren 2 dl crème fraîche of slagroom 1 theelepel kerriepoeder 100 gra... bekijk recept »
150 gram zalmfilet 150 gram garnalen 300 gram kabeljauwfilet 150 gram kleine champignons 1 eetlepel gehakte kervel mespunt fijne mosterd 1 prei 2 sjalotten 1 blaadje laurier mespunt oregano 1 dl droge witte wijn 250 ml slagroom 20 gram boter of marga... bekijk recept »
3 gelatinebl.1 dl.visbouillon21/2 dl.slagroom50 g prei(alleen het witte en lichtgroene deel)zout10 g bieslook100 g. gepelde Hollandse garnalen.peper. Voor de garnering,:veldsla kervel. Laat de gelatine zacht worden in koud water. Breng de visbouillon... bekijk recept »
Voor de soep 25 g boter 1 ui gehakt 1 teen knoflook gehakt 450 g kastanjechampignonsgrofgehakt 1 theelepel bloem 45 ml droge sherry 9 dl groentebouillon 1,5 dl slagroom zout en zwarte peper uit de molen Voor de garnering verse takjes kervel ... bekijk recept »
650 g kipfilet 5 blaadjes eikenbladsla 1 tomaat 160 g extra fijne boontjes kervel saus 1 eierdooier - peper en zout - kerriepoeder - 2,5 dl slaolie ciderazijn - honing - braadvocht van de kip - 1 citroen - een weinig water pijnboompitten Sni... bekijk recept »