1000 recepten met kervel
2 grote aardappelen 0.5 winterwortel 4 haringen 1 appel 50 gr. veldsla 1 blad frisee 3 el. olie 1 el. appelazijn 1 dl. creme fraiche 2 el. wijnwitte Peterselie 4 takjes kervel Peper Zout De aardappelen en winterwortel in ragfijne repen snijden en dez... bekijk recept »
1 tot 1,5 kg doperwten in de dop (of wel 700 ? 800 gram gedopte erwten) [afhankelijk van de volgroeidheid / grootte] 50 gram magerhalf gezout buikspek zonder zwoerd 70 gram boter 1 bouquet garni (1 takje tijmeen half blaadje lauriertwee takjes platte... bekijk recept »
40 g. boter1 prei4 teentjes knoflooksaffraandraden1.2 dl droge vermout2.5dl. visbouillon3 dl. slagroom400 g. verse tagliatelle24 middelgrote rauwe garnalen1 el. citroensap2 et. kervel Smelt de boter op matig vuur en bak de prei en knoflook 5 minuten ... bekijk recept »
Purperen asperge(s) 600 gram tomaat (-aten) 1 boter gram kreeftensoep 1 dl slagroom 2 dl ei(eren) 3 peper en zout groen: peterselie of kervel Breek het vezelig uiteinde van de asperges, schil ze en bind ze vast in kleine bosjes. laat ze ruim 20 mi... bekijk recept »
Voor de salade:4 zoute haringen4 in de schil gekookte aardappelen300 gram wortelen uit blik2 augurken100 gram champignons uit blik Voor de dressing:100 gram mayonaise5 eetlepels melkzoutpeperknoflook teen uit de persnootmuskaat Voor de garnering:4 h... bekijk recept »
1 ui - 2 stengels bleekselderij - 5 takjes peterselie - 80 gram boter - 2 eetlepels witte wijn - 5 eetlepels whisky - 1 1/2 liter visbouillon - Bouquet garni - 200 gram zalmfilet - 200 gram zeeduivelfilet - 8 sint-jakobsschelpen - 16 kokkels - 2 dl. ... bekijk recept »
2 eetlepels olie 1 kg kalfsbottenin stukken 1 kg kalfsschenkelin schijven 1 blikje tomatenpuree 2 eetlepels boter 200 gr uiengrof gesneden 200 gr worteltjesgrof gesneden 500 gr bleekselderijgrof gesneden 3 teentjes knoflookgehalveerd 4 takjes tijm 2 ... bekijk recept »
600 g purperen asperges3 eieren2 dl room1 dl kreeftensoep in blik1 tomaatboterzout & pepereen beetje groen : peterselie of kervel. Breek het vezelig uiteinde van de asperges, schil ze en bind ze vast in kleine bosjes. laat ze ruim 20 minuten zacht ko... bekijk recept »
18 rauwe ongepelde langoustines2 wortelen1 ui1 prei2 eetlepels olie4 takjes citroenmelisse6 takjes kervel3 blaadjes gelatinepeper en zout. Om de fumet te klaren: 1 prei1 wortel1 tak groene selder2 tomaten4 eiwitten10 peperbolletjes. Voor het garnitu... bekijk recept »
1 braadkip van 1200 grampeper en zout200 gram kwark1/2 dl slagroom1 eierdooier25 gram boter1 schoongemaakte en kleingesneden ui2 eetlepels fijngehakte peterselie1 eetlepel fijngehakte kervel1 eetlepel fijngehakte dille2 uitgeperste teentjes knnoflook... bekijk recept »