Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Koud pompoensmoesje met ham

Voor 4 personen: 200 g pompoen 4 blaadjes gelatine sap en schil van 2 sinaasappels 1 el Vitelma Finesse 1,5 dl Alpro soja Line S Cuisine (light roomalternatief) 2 eiwitten 2 plakken gekookte magere ham 1 dl porto 1 dl magere yoghurt kervelKook het p... bekijk recept »

Kipfilets met een kervelsausje en Hasseltse jeneve

Voor 4 personen: 1/2 bakje verse kervel 3 dl room 3 dl gevogeltefond cayennepeper paprikapoeder peper en zout boter 4 mooie kipfilets 2 glaasjes jenever 6 grote aardappelenBak de kipfilets wat aan in wat boter. Kruid het vlees en laat zachtjes verder... bekijk recept »

Kippewit met champagnesaus

Voor 2 personen Voorbereiding : 20-30 min Bereidingstijd : 25 min. 2 stukken kippewit (300g) peper en zout 2 eetlepels boter 2 sjalotten 1 dl gevogeltebouillon 2 dl droge champagne 1/2 pot volle room 1 eetlepel citroensap wat kervel voor de garnering... bekijk recept »

Kervelroomsoep met Noordzeegarnalen

150 g Noordzeegarnalen (diepvries) 6 bolletjes kervel (diepvries) 200 g gesneden prei (diepvries) 2 grote geschilde aardappelen 3 sjalotjes 1 L visbouillon (2 blokjes, opgelost in 1 L heet water) 1 dl lichte room (15 % vetgehalte) 1 eidooier ... bekijk recept »

Zeeduivel op Vlaamse wijze

500 g zeeduivelfilet 12 sprietjes bieslook 4 kwarteleitjes 4 aardappelen (Nicola) 4 takjes dille 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 8 eieren (hardgekookt) 1 dl room 250 g boter (roomboter) 5 eetlepels kappertjes 5 augurkjes (zoetzuur) 5 eetlepels peterse... bekijk recept »

Hazenboutjes met pruimen en kervelpuree

voor 4 personen: Voor het stoofpotje: 8 hazenboutjes 1/2 fles rode wijn 100 g ontpitte pruimen peper en zout calvados voor de puree: 1 kg aardappelen 1 bos kervel 2 eieren 50 g boter 100 g spekblokjes Als garnituur: 2 rapen 2 wortelen 100 g zilveruit... bekijk recept »

Hollandse Nieuwe met aardappel-groentesalade

2 grote aardappelen 1/2 winterwortel 4 haringen 1 appel 50 gr. veldsla 1 blad fris?e 3 el. olie 1 el. appelazijn 1 dl. cr?me fra?che 2 el. wijn, witte peterselie 4 takjes kervel peper zout- De aardappelen en winterwortel in ragfijne repen snijden en ... bekijk recept »

Hollandse Nieuwe met aardappel-groentesalade

Voor 4 personen: 2 grote aardappelen 0.5 winterwortel 4 haringen 1 appel 50 gr. veldsla 1 blad frisée 3 el. olie 1 el. appelazijn 1 dl. crème fraîche 2 el. wijn, witte Peterselie 4 takjes kervel Peper ZoutDe aardappelen en winterwortel in ragfijne re... bekijk recept »

Stoofpot van kabeljauw

4 kabeljauwmoten 2 soeplepels gehakte peterselie 2 aardappelen vastkokend 2 takjes selder 1 preiwit 20 g koude boter 4 takjes peterselie 12 sjalotten 5 cl droge witte wijn 16 plukje kervel 2 jonge raapjes 12 jonge wortelen 3 soeplepels visfumet 20 cl... bekijk recept »

Ballotin van jong konijn

Voor 4 personen: 4 konijnenbouten, ontbeend en de schenkel afgesneden 200 g gehakt van konijn (klassiek aangemaakt) 1 eetlepel verse of gedroogde salie ½ eetlepel dragonblaadjes 1 koffielepel venkelzaad 5 dl konijnenfond (gemaakt met de beenderen en ... bekijk recept »

Pagina 65 van 100