Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Ovengegaarde scholfilet met uien-wijnsaus

Voor 4 personen: 4 scholfilets van 150-200 gr. p.p.; 3 rode uien in ringen; 1 teentje knoflook, gekneusd; 3 dl rode wijn; bouquet garni (bijeengebonden); schil van ¼ citroen; 1 potje zure room; 1 eetlepel gehakte kervel; 500 gr. pastinaak; korianderp... bekijk recept »

Paling in het groen

500 gr. paling50 gr. zuring1 bosje kervel0.5 bosje peterselieBloem40 gr. boter2 dl. wijn, witte2 eierdooiersPeperZout- In plaats van de zuring kunt u ook wilde spinazie nemen. - Snijd de paling in stukken van ongeveer vijf centimeter. Was de paling z... bekijk recept »

Ree met sinaasappel en broodkruim

Voor 4 personen: reefilets 2 sinaasappelen 1 steranijs 1 dl water 1 eetlepel PH Wildbouillon 1 eetlepel balsamicoazijn Bakken & Braden 2 eetlepels Grand Marnier 8 schijfjes Gandaham 2 schijfjes ganzenlever ½ venkel Arachideolie tijm, rozemarijn e... bekijk recept »

Reebiefstuk met Hubertussaus

4 reebiefstukjes 100 gr. bacon of katenspek 1 ui 250 gr. Champignons 2 el. Tomatenpuree 2 dl. Bouillon 1 el. Kervel 3 el. Bloem 40 gr. boter of margarine zout en peperBestrooi de reebiefstukjes met zout en peper. Bak het kleingesneden spek uit in een... bekijk recept »

Runderconsomme met soesjes

1 prei 1 flinke wortel paar takjes kervel 250 g rundergehakt 2 eiwitten 2,5 liter eigengemaakte runderbouillon zout Soesjes: 30 g boter zout 60 g bloem 20 g geraspte Gruyere 1 eiBereiding : Maak de prei en wortel voor de consomme schoon en snijd ze i... bekijk recept »

Runderconsommé met soesjes

1 prei 1 flinke wortel paar takjes kervel 250 g rundergehakt 2 eiwitten 2,5 liter eigengemaakte runderbouillon zout Soesjes: 30 g boter 1/2 kfl zout- 60 g bloem 20 g geraspte Gruyère 1 eiMaak de prei en wortel voor de consommé schoon en snijd ze in d... bekijk recept »

Tomaten gevuld met Gehakt

4 grote tomaten 75 gram boter 150 gram rundergehakt 12 champignons 1/2 ei kervel bieslook sjalot knoflook dragon paneermeel parmesaanse kaas nootmuskaat peterselieRoer de boter zacht. Meng er een eetlepel van elk van de gehakte kruiden, peterselie, b... bekijk recept »

Verfijnde waterzooi

Voor 4 personen : 4 kippebouten of 1 kippebout + 1 enkele kippefilet per persoon (afhankelijk van de eetlust van de eters) 1 kg. asperges 80 g wortelen 80 g preiwit 4 l kippefond (eventueel uit een bokaal) selder, prei, tijm, laurier zout, peper 1 1... bekijk recept »

Moestuinterrine

200 gr champignons 1 koffielepel olijfolie 200 gr broccoli 150 gr sperziebonen 300 gr wortelen 150 gr courgettes 150 gr rode paprika 150 gr diepgevroren erwtjes 8 gelatineblaadjes 60 gr fijngehakte sjalot 15 cl noilly 1 brikje vloeibare room 30 gr ba... bekijk recept »

Mosselsoep

Voor de visbouillon: 2 uien 1 prei 1 takje selder visafval en graten (van niet-vette vis) tijm laurier 1 kruidnagel basilicum marjolein 1.5 liter water. Eventueel gebruiken we visbouillonblokjes. Voor de soep: 1 preiwit 1/4 knolselder 150 gr wortelen... bekijk recept »

Pagina 63 van 100