1000 recepten met kervel
400 g zalmfilet (in reepjes)12 blaadjes spinazie7 blaadjes gelatine (van 3 g)1 dl room1 dl droge, witte wijn2 eidooiers2 el citroensap1 takje tijmcayennepeperzout15 g kervel0.5 krop krulsla2 tomaten (in stukjes)1. Blancheer de spinazie é&eacut... bekijk recept »
4 kalfslappen1 wortel (in fijne staafjes)100 g prinsessenbonen1 el verse bieslook (fijngehakt)150 g gemengde sla2 el sherry-azijn100 g peulen1 rode ui (gesnipperd)0.5 rode paprika (in fijne stukjes)1 el kervel (fijngehakt)1 cl extra vierge olijfolie1... bekijk recept »
1 kg aardappelen (Bintje, geschild en in blokjes)250 g gezouten spek (in dobbelsteentjes)4 preiwitten (in reepjes)4 stengels bleekselder (in reepjes)2 wortelen (in reepjes)4 uien (in reepjes)2 rapen (in reepjes)1.5 l kippenbouillon25 g kervel2 tomate... bekijk recept »
2 dl droge, witte wijn20 cl dragonazijn4 sjalotten (fijngehakt)5 mespuntjes witte peperkorrels2 el verse dragon (fijngehakt)6 eidooiers50 g roomboter0.5 el kervel (fijngehakt)zout35 g tomatenpuree1. Hak de kruiden fijn. 2. Plet de peperkorrels. 3. Ch... bekijk recept »
4 eidooiers1 l maïskiemolie1.5 cl azijn3 el mosterdpeperzout1 el kappertjes4 zoetzure augurken (fijngesnipperd)1 el peterselie (fijngehakt)1 el kervel (fijngehakt)1 el verse bieslook (fijngehakt)1. Snipper de augurkjes. Hak de kruiden fijn. 2. Maak e... bekijk recept »
2 kg pompoen1 preiwit2 uienklontje boter2 l kippenbouillon2 teentjes knoflookkervel2 el vadouvan (of kerriepoeder)peperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes. Leg hem (mét schil) op een bakplaat en z... bekijk recept »
1 citroen (sap)800 g schorseneren2 tomaten1 kl mierikswortel (uit een potje)1 kl suiker200 ml room100 ml groentebouillon1 el bieslook (gesnipperd)kervel (verse)zout1. Voorbereiding: Vul een schaal met een halve liter water en het citroensap. Schil de... bekijk recept »
150 g tuinbonen150 g doperwten1 bakje kervel12 geitenkaasjes (klein)3 el witte wijnazijn3 el vloeibare honing4 el extra vierge olijfolie1 bakje waterkers2 lente-uienuit de molen peperzout1. Spoel en droog de waterkers en de kervel. Snij de lente-uitj... bekijk recept »
6 kipfilets (van 120 g per stuk)6 aardappelen (van 70 g per stuk)kervel200 ml gecondenseerde melk (halfvol)4 blokjes kippenbouillon2 blokjes tuinkruidenbouillon3 l waterpeterselienootmuskaat4 el bloem300 g bleekselder600 g preiwit90 g uipeper1.  ... bekijk recept »
18 scampi's1 pompoen (van ongeveer 1,5 kg)kervel (enkele plukjes)1.5 l kippenbouillonboterolijfoliekruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)2 takjes witte seldercayennepeper1 sjalotuit de molen peperzout1. Pel en snipper het sjalotje. Snij de... bekijk recept »