1000 recepten met kervel
400 g zalmfilet (supervers)1 avocado (rijp)50 ml olijfolie1 el mayonaisecitroensap1 citroenschil (geraspt, onbehandeld)125 ml zure room1 pot zalmeitjes0.25 venkelknollen4 radijzenplukje kervel (vers)peperzout1. Schil de avocado, verwijder de steen en... bekijk recept »
1 l kippenbouillon400 g kipfilet400 g koolraap2 wortelen1 teentje knoflook1 el peterseliekervel (vers)olijfoliepeperzout1. Schil de koolraap en de wortelen. Snij de raap in stukken, de wortelen in plakjes. Pel de uien en knoflook. Hak de ui fijn en l... bekijk recept »
400 g rigatoni12 sint-jakobsvruchten (vers, met de schelp)200 ml visbouillon1 takje selder1 sjalot1 blaadje laurier1 tomaat1 glas witte wijn50 ml roomzwarte truffel (verse)kervel (verse)1 teen knoflookolijfolieboterpeperzout1. Maak de sint-jakobssche... bekijk recept »
300 g boschampignons1.5 l wildfond8 takjes kervel8 plakjes zwarte truffel (eventueel)1 ei4 plakjes bladerdeeg (2 à 3 mm dik, 12 cm doorsnee)1. Verwarm de oven voor op 220°C. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes of stukjes. Doe ze r... bekijk recept »
250 g hoeveboter5 eidooiersdragonazijn (naar smaak)300 wijtingfilets (vlaswijting)1 kl dragon (gehakt)1 kl kervel (gehakt)1 kl tuinkruiden (gehakt wat extra voor de afwerking)200 g bloem400 ml watercurry (poeder)1. Maak eerst de bearnaisesaus. Klaar... bekijk recept »
150 g spinazie60 g kervel12 makrelen (kleine gerookte)150 ml visbouillon50 ml visgelei1 kl vissausscheutje room100 ml room10 norivellen60 g zeewier1. Maak eerst het sausje. Pureer de spinazie en de kervel. Duw het sap door een fijne zeef. Laat de vis... bekijk recept »
1 l witte wijn4 sjalotten (grote)1 bosje dragon1 el zwarte peper (geplet)1 kl zout0.5 l witte wijnazijn2 el mosterdzaad250 g boter4 eidooiershandvol kervel (verse)handvol verse dragonpeperzout1. Maak de gastrique. Doe de wijn, sjalotten, dragon, zwar... bekijk recept »
12 blini's4 plakken gerookte zalm (in stukjes)200 ml room3 sprietjes verse bieslookuit de molen peper12 peulen250 g zalmfilets (gravad lax)1 takje dille100 g paling (gerookt, in reepjes)1 stokbrood (dun)2 takjes kervel1 el limoensap2 el olijfolie12 k... bekijk recept »
500 g kipgehakt150 g rivierkreeften750 g groene asperges750 g witte asperges1 citroen (sap van)3 sjalotten1 ei50 g boter20 g bloempaneermeelkervel (voor de afwerking)nootmuskaat2 el verse kruiden (bieslook, peterselie, koriander,...)peperzout1. Schil... bekijk recept »
1 prei125 ml droge, witte wijn2 bundels witte asperges1 l kippenbouillon4 el roomboterpeperzoutkervel1. Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af (bewaar schillen en uiteinden). Snij de kopjes van de asperges en hou ze apart. Snij de ... bekijk recept »