Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Patisson-aardappelstoemp met Luikse pens

4 polderaardappelen4 Luikse pensen6 jonge wortelen1 patissonkervelboterpeperzout1. Snij de patisson doormidden. Verwijder de zaadjes, en lepel het vruchtvlees eruit. Bewaar de schil. Schil de wortelen en de aardappelen.  2. Kook het vr... bekijk recept »

Blauwekaasmousse op kruidensalade

250 gram blauwe kaas (roquefort of Danish blue)250 milliliter slagroom (Melkan), stijfgeklopt1 kropje radicchio of eikenbladslatakje kervel of platte peterselie2 eetlepel olijfolie1 eetlepel wittewijnazijn1 theelepel honing2 sneetje noten- of rozijne... bekijk recept »

Zalmfilet in wijnroomsaus en courgettetagliatelle

2 courgettes2 eetl. boter2 sjalotjes, gesnipperd150 g kastanjechampignons, in plakjes200 ml chardonnay200 ml visbouillon van tablet of visfond400 g zalmfilet, ontdooid (Vismarine)zoutpeper125 ml crème fraîche (Melkan)verse dille of kerve... bekijk recept »

Zuiders gevulde inktvis met kruidenstoemp

zout Arachide Olie Flinke scheut Leffe 4 mini inktvisjes basilicum (1 tuiltje) peterselie (platte, 1 tuiltje) kervel (1 handje, fijngehakte) 2 tomaten 8 asperges (groene) 1 eetlepel(s) honing peper 1 eetlepel(s) mosterd 1. Hak de basilicum en ... bekijk recept »

Zalm met asperges en mousselinesaus

4 moten zalm (± 200 g elk) 2 bundels witte asperges 8 blaadjes vers basilicum verse peterselie of kervel 2 eierdooiers 1 EL citroensap 3 EL water 100 GR ijskoude boter 1. Schil de asperges, snij de harde onderkant weg. Leg ze in een stoommandje... bekijk recept »

Pasta 4 formaggi

25 g boter 25 g bloem 2 dl witte wijn 2 dl melk sap van 1/2 citroen 30 g gemalen parmezaanse kaas 30 g provolone of een andere kaas soort 30 g gemalen emmentaler 1 dl room 1 eidooier 400 g pasta 30 g gorgonzola kervel of peterselie1. Smelt de bo... bekijk recept »

tagliatelle met scampi in kervelsaus

500 gr scampi 100 gr kervel 2 el fijngesneden sjalot 1 kl versnipperde look 500 gr tagliatelle 30 gr pecorino 25 cl alpro soya cuisine 1 el boter 1 kl kruidentuiltje topaz 1/2 el bloem peper en zout 1. leg de diepgevroren scampi 2 minuten in een... bekijk recept »

Risotto van gebakken bloemkool met pittige

1 bloemkool 120 g arborio-risottorijst 50 g pittige hervekaas 8 amandelen 8 pistachenoten 4 walnoten 4 hazelnoten 25 g Solo 30 g mascarpone 20 cl light room peper van de molen zeezout olijfolie 1 sjalot 20 cl witte wijn enkele plukjes kervel 1 kruid... bekijk recept »

Bloemkoolroomsoep met spek

900 g bloemkoolroosjes 2 kleine sjalotjes 2 soeplepels Solo Vloeibaar 1.25 liter melk muskaatnoot piment poeder 20 cl light room 6 dunne sneetjes pancetta of bacon 6 takjes kervel zout versgemalen peper 1. Schil de sjalotjes, hak ze fijn en laa... bekijk recept »

Soepje met gepocheerd ei en gerookte zalm

1 st aardappel 1 st wit van prei 1 st ui 1 bot asperges (of indien uit seizoen bokaal) 16 schijfjes gerookte zalm 1 doosje alpro soya cuisine 1 beetje kervel 4 st eitjes 2 liter water 2 blokjes groentenbouillon1. Stoof de versneden prei, ui en ... bekijk recept »

Pagina 79 van 100