Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Scampi's en boontjes in papillot

20 scampi's150 g sperziebonen150 g boterbonen1 ui (gepeld en fijngesnipperd)kervel (voor de afwerking)125 g boter (op kamertemperatuur)4 el gehakte kruiden1 teentje knoflook (gepeld en geperst)1. Maak eerst de kruidenboter: meng in een kom de boter m... bekijk recept »

Kipsaté met avocadosalsa

500 g kipfilet2 avocado's1 rode ui3 lente-uien1 limoenhandvol korianderhandvol kervel1 blikje maïsbotercayennepeperpeperzout1. Snij de kipfilet in reepjes en kruid met zout en cayennepeper. Rijg ze aan prikkers. 2. Pers de limoen uit. Halveer de avoc... bekijk recept »

Rode mul met venkel en tomaat

4 rode mulfilets (of zeebarbeel)800 g aardappelen2 venkelknollen4 tomaten1 el kervel (gehakt)1 kl venkelzaad (of anijszaadjes)50 ml pernod100 ml appelazijn200 ml schaaldierenfond150 ml room100 ml karnemelk2 kl suikerolijfolieboterpeperzout1. Pel en o... bekijk recept »

Spaghetti met erwtenpesto

500 g spaghetti400 g diepvries erwttakje waterkers (enkele)125 g pijnboompitten50 g geraspte parmezaan1 teen knoflook125 ml olijfolie4 eierenplukje verse kervelpeperzout1. Blancheer de erwten enkele minuten in licht gezouten water en laat ze schrikke... bekijk recept »

Kalfsvlees met asperges en morieljes

4 stukjes kalfslende (van ca. 160 g)500 g witte asperges100 g morieljes (of 20 g gedroogde)200 g sluimerwten1 sjalot1 teentje knoflook200 ml droge, witte wijn40 ml sherry (witte)100 ml room2 el bloem3 el plantaardige olie2 el boterverse kervel (om te... bekijk recept »

Rode poon met knolselder en spekjes

4 rode poonfilets (met vel)12 plakjes ontbijtspek1 knolselder400 g aardappelen2 el gehakt peterselie5 takjes kervel1 blokje groentebouillonmelk1 blokje kippenbouillon3 el ganzenvet (of boter)nootmuskaatboterpeperzout1. Maak de knolselder schoon en sn... bekijk recept »

Stoofpot van ree

800 g reefilet (in grote blokjes gesneden)250 g kastanjes250 g champignons (mousseron)250 g Parijse champignons1 ui (grof gesnipperd)1 wortel (geschild en in plakjes)1 kruidentuiltje3 takjes kervel1 l rode wijn10 cl groentebouillon50 g boter2 el olij... bekijk recept »

Waterzooi van vis (2)

500 g visfilet (zalm, kabeljauw, zeewolf)250 g gemengde zeevruchten (scampi's, garnalen)1.25 l visbouillon3 preiwitten2 wortelen2 stengels groene selderboter (of olijfolie)2 eidooiers200 ml sojaroom2 el kervelversgemalen peperfijn zeezout1. Snij de p... bekijk recept »

Tomatensoep met avocado-chilisalsa

1 kg tomaten3 teentjes knoflook2 uien1 l groentebouillon2 el gedroogde oregano1 rode chilipeper1 avocado (rijp)limoensap (van 1 limoen)handvol verse kervel5 el olijfoliepeperzout1. Verhit 2 el olijfolie in een pan en stoof er de knoflook en ui glazig... bekijk recept »

Snijbietroomsoep

500 g snijbiet1 sjalot1 teentje knoflook150 g knolselder2 el maïsolie60 ml groentebouillon200 ml room2 el zure roompeperzoutnootmuskaatkervel (naar smaak)150 ml melk25 g boter1 kl tomatenpuree100 g bloem1 ei50 g geraspt kaas (bv. pecorino)paprikapoed... bekijk recept »

Pagina 76 van 100