1000 recepten met kervel
300 g risottorijst (arborio)4 zeebaarsfilets (met vel)8 groene asperges200 g peultjes50 g erwten1 sjalot1 glas droge, witte wijn1 l gevogeltebouillon (warme)100 g geraspte parmezaan4 takjes kervelolijfolieboterpepergrof zeezout1. Pel en snipper de sj... bekijk recept »
6 eieren3 el melk1 ui1 courgette500 g wortelen50 g parmezaankrullen1 el geraspte pecorino50 g kervelolijfolieboter1 el bladpeterselie (gehakt)mild paprikapoederpeperzout1. Pel en snipper de ui. Spoel de courgette, schraap de wortelen. Trek de groente... bekijk recept »
1 kg wortelen (met loof)1 plukje saffraandraadjes1 blokje groentebouillon3 aardappelen (groot)scheutje roompeperzout2 dl visfond2 dl room (voor de saus)1 el graanmosterdkervel (voor de afwerking)600 g poonfilet (met vel)1. Maak de worteltjes schoon. ... bekijk recept »
4 moten griet (van 200 g, met vel)1 kg wortelen2 aardappelen (grote)1 blokje groentebouillon1 snuifje saffraan1 scheutje roomboter (om te bakken)200 ml visfond1 el graanmosterd250 ml roomkervelpeperzout1. Schil de wortels en de aardappelen. Snij ze i... bekijk recept »
750 g kalkoengebraad3 el honing2 el mosterd1 el ciderazijn1.5 el sojasaus4 peren (stevige)1 citroen (sap van)400 ml witte wijn (zoete)2 kaneelstokjes100 g suiker1 vanillestokje150 g cranberry'skervel (enkele plukjes)boterpeperzout1. Verwarm de oven v... bekijk recept »
8 kippenvleugels1 appel0.5 citroen (sap van)2 el boter50 g blonde rozijnenhandvol pistachenoten2 el kervel (verse)olijfoliepeperzout1. Kruid de kippenvleugels met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en bak de vleugels aan beide kanten goudbrui... bekijk recept »
400 g tagliatelle150 g kalkoenham400 g peulen1 ui20 g boter1 onbehandelde citroen (sap en geraspte schil van)150 ml groentebouillon1.5 dl room2 el kervel (gehakt)uit de molen peperzout1. Maak de peultjes schoon en kook ze kort beetgaar in gezouten wa... bekijk recept »
300 g varkensfilet (gebraden)1 tl mierikswortels (pasta)1 bosje witte asperges1 bosje groene asperges300 g gemengde slakervel (vers)2 tomaten3 el citroensap4 el zonnebloemolieverse bieslookmuskaatnootpeperzout1. Spoel de groene asperges, schil de wit... bekijk recept »
250 g magere hamtomaat250 g groene asperges250 g broccoli250 g artisjokbodemskervel200 ml room5 blaadjes gelatine100 ml droge, witte wijnnootmuskaatpeper1. Schil de asperges en kook ze beetgaar; laat asperges uit blik of glas uitlekken. Laat de artis... bekijk recept »
3 schelvishaasjes1 kg mosselen8 bloemig kokende aardappelenkervel1 venkel1 vleestomaat1 dl room1 el rode wijnazijn4 el extra vierge olijfolieverse bieslook1 rode uipeperzout1. Schil de aardappelen. Snij de venkel in reepjes, de ui in ringetjes, de to... bekijk recept »