1000 recepten met kervel
300 g verse ansjovis1 rol bladerdeeg200 g rucola1 rode ui in dunne plakjes250 g kerstomaatjes, gehalveerd100 g kervel4 hardgekookte eieren80 g zwarte olijven Voor de vinaigrette:2 rijpe tomaten1 sjalot, fijn gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst2 El... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg6 artisjokharten in blik, gehalveerd olijfolie zout, peper12 kleine takjes tijm geitenkaas met honing 1 rode ui, in dunne plakken plukjes kervel1. Rol het bladerdeeg open en snij er met de rand van een glas zes even grote cirkels ui... bekijk recept »
4 bloemige aardappelen (type Bintje, Bildstar) van 150-200 g Voor de bietentapenade:4 rode bieten van gemiddelde grootte2 teentjes look, gesnipperd1 klein rood pepertje, ontpit en gesnipperd 250 g yoghurt op z’n Grieks 1,5 el ahornsiroop 3 El olijf... bekijk recept »
750 g witte asperges, geschild6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid4 eieren200 ml crème fraîche100 g graskaas (stukje), geraspt2 el kervel of peterselie, fijngehaktingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. 2. ... bekijk recept »
150 g bloemig kokende aardappelen50 g kaviaar250 g bloemkool2 eieren100 g bloem10 g verse gist200 g zure room3 el arachideolie2 takjes kervelnootmuskaatzoutpeper1. Kook de aardappelen in de schil. Pel ze en stamp tot puree. 2. Kook de bloemkool gaar.... bekijk recept »
2 bundels asperges (witte)0.5 bosje peterselietakje kervel (enkele)4 eieren200 g hoeveboternootmuskaatpeperzout1. Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Leg ze in een kookpan met koud water en verhit op zacht vuur. Breng het water tot teg... bekijk recept »
100 g risottorijst100 g diepvries erwt1 uiplukje verse kervel30 g geraspte parmezaan50 ml witte wijn (droge)350 ml groentebouillon (warme)boteroliezoutpeper1. Pel de ui, snipper ‘m heel fijn. Stoof ‘m glazig in wat olie. Voeg de rijst toe... bekijk recept »
4 schelvisfilets (elk 180g)1 courgette1 prei2 wortelen1 sjalot800 g aardappelen1 handvol kervel200 ml roommelk400 ml visfond200 ml droge, witte wijn4 el ongezouten pistachenoten4 el paneermeelmaïszetmeelnootmuskaatboterolijfoliepeperzout1. Maak de gr... bekijk recept »
4 schelvisfilets (elk 180 gram)1 courgette1 prei2 wortelen1 sjalot800 g aardappelen1 handvol kervel200 ml roommelk400 ml visfond200 ml droge, witte wijn4 el ongezouten pistachenoot4 el paneermeelmaïszetmeelnootmuskaatboterolijfoliepeperzout1. Maak de... bekijk recept »
4 plakken gerookte zalm (grote)8 sneden toastbrood6 el kruidenkaas (type Boursin)0.5 komkommer1 handvol bladpeterselie1 handvol waterkers1 handvol verse kervel0.5 bosje verse bieslook1 el balsamicoazijnboterolijfoliepeperzout1. Spoel alle kruiden. Ma... bekijk recept »