Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Zeetong à l'Ostendaise

8 tongrolletjes (vers of diepvries) 25 cl droge witte wijn 1 ui 100 gr gepelde garnalen 12 witte paddenstoelen 10 cl room 1 halve citroen peper en zout kervel tijm 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.2. Snijd de ui grof en boter een ovenscho... bekijk recept »

Groene stoemp met rode poon

600 gr vastkokende aardappelen 8 filets van rode poon 300 gr jonge spinazie 1 bussel waterkers enkele takjes kervel 2 el room of melk 30 gr hoeveboter olijfolie nootmuskaat peper&zeezout uit de molen (pezo)1. Breng een grote kookpot met gezouten wate... bekijk recept »

Zalm met gember en sojasaus

1 bolletje verse gember 2 stukken zalm (van elk 150gr) 1 bundel kervel 1/2 citroen 1 soeplepel sojasaus 1 soeplepel Worcestersaus 1/2 koffielepel wasabi peper en zout 1. Schil de gember en snij in kleine staafjes. Bewaar de schil.2. Snij met een... bekijk recept »

Scampi in verse kruidentempura

16 gepelde scampis (met staart) 100 g tarwebloem 40 cl ijskoud water 2 eidooiers 1 eetlepel verse koriander 1 eetlepel verse kervel 1 bosje dille 1 eetlepel Solo vloeibaar 1 eetlepel notenolie 50 g pijnboompitten Solo frituurolie 1. Bak de scam... bekijk recept »

Reepjes van vis

Visfilets (Dorie) 100 gr Gerookte zalm 150 gr Boontjes Vetstof Pezo 1 Sjalot 1 dl Witte wijn 2 dl Visbouillon 100 gr Melkerijboter Citroensap PURREE Aardappelen Vetstof Zonngedroogde tomaatjes Peterselie Bieslook Basilicum Melk Pezo Nootmuskaat... bekijk recept »

Tomaat gevuld met tonijnsalade

1 kg tonijn 0,900 kg tomaat A 5 st. ei 0,300 l mayonaisesaus 0,100 l room 0,150 kg ui 0,030 kg peterselie 0,010 kg kervel 0,010 kg dragon 1/2 st. kropsla 3 st. citroen Peper Zout1. Licht gezouten water aan de kook brengen.2. De hittebron verl... bekijk recept »

Waterzooi van de Noordzee

1 el bloem fijngesneden peterselie of kervel 25 gr gepelde garnalen 175 gr kabeljauwfilet 1/2 kruidentuiltje 10 cl melk 1 el olie pezo 1 preiwit 1/2 selderstengel 100 gr tongfilets 2 1/2 cl room 1/2 blokje visbouillon 9,5 cl visfond 1 1/2 worte... bekijk recept »

Waterzooi van staartvis met asperges en garnalen

4 staartvisfilets (diepvries) 150 g noordzeegarnalen (diepvries) 500 g witte asperges (diepvries) 0.5 citroen (enkel het sap) 10 stengels kervel (of blaadjes waterkers) 125 ml zure room 2 eidooiers 1.5 dl droge witte wijn nootmuskaat peper en ... bekijk recept »

Hoevekip met grof zout

2 kg grof zout 100 g tuinkers 5 dl gevogeltefond 2 dl light room 100 g wortelen 2 eetlepels Solo 200 g bloemkool 150 g rapen 1 hoevekip 100 g eiwit 200 g spinazie 100 g kervel 150 g courgettes 200 g broccoli 100 g babymaïs 150 g lente-uitjes... bekijk recept »

Kiprolletjes met graanmosterd en dragon(3)

4 kipfilets 16 lapjes dungesneden gerookt spek 250 gr boschampignons 4 kleine tomaten 1 eetlepel paneermeel 1 eetlepel graanmosterd solo, bakken en braden olijfolie Provençaalse kruiden kipkruiden peper&zout (pezo) béarnaisesaus: 3 eierdooiers g... bekijk recept »

Pagina 82 van 100