1000 recepten met kervel
4 kalkoenfilets 1 l kippenfond of bouillon 4-6 vastkokende aardappelen 2 wortelen 1/2 preiwit 5 stronkjes witloof een scheutje sherry een klontje Solo 1 dl room 1 eidooier handvol verse dragon en kervel handvol paarse spruitjes peper en zeezo... bekijk recept »
Voor de gastrique (basis voor de saus, ingekookt mengsel van witte wijn en azijn): 1 sjalot 4 dragonstengels 100 ml droge witte wijn 100 ml azijn 5 peperbolletjes Voor de saus: 350 g Solo Wikkel 4 eidooiers 2 el gastrique 3 el gehakte dragonblaa... bekijk recept »
Voor de gastrique (basis voor de saus, ingekookt mengsel van witte wijn en azijn): 1 sjalot 4 dragonstengels 100 ml droge witte wijn 100 ml azijn 5 peperbolletjes Voor de saus: 350 g Solo Wikkel 4 eidooiers 2 el gastrique 2 el tomatenpuree 3 el ... bekijk recept »
600 g hopscheuten (ongeveer 300 à 400 g netto) 1 vel kruimeldeeg 4 hoeve of scharreleieren (zeer verse!) 1 dl room peper zout 4 plukjes kervel scheut witte azijn1. Verwarm de oven voor op 180° C2. Neem 4 kleine taartvormpjes van ongeveer 8 à 10 cm di... bekijk recept »
4 eieren 150 ml room 1 bussel witte asperges 50 gr oude Mimolette kaas 1 kruimeldeeg kervel bieslook peper en zout 1. Reinig de asperges, verwijder het harde deel aan de voet en schil met een dunschiller van boven naar beneden (begin op 4 à 5 cm... bekijk recept »
30 g boter 1 ui 150 g rauwe ham 10 cl droge witte wijn 3 eieren 1 el maïszetmeel 10 cl melk 20 cl verse room 2 el kervel, gehakt zout en peper 1. Verwarm de oven voor op 210°C.2. Bestrijk een ovenschotel met 20 gram zachte boter.3. Pel en snippe... bekijk recept »
1 klontje Solo 1 bussel witte asperges evt extra aspergeschillen 1 ui 1 preiwit Enkele takjes verse tijm 1 laurierblad 1 el witte bloem evt kippenbouillon of groentenbouillon 3 el room versgemalen peper zeezout enkele plukjes kervel 1. Maak d... bekijk recept »
2 kg aardappelen100 ml melk4 g agaragar (voor de gelei van aardappel)3 gele tomaten1 g agaragar (voor de gelei van tomaat)0.5 kg grijze garnalen (ongepeld)1 fles droge, witte wijn1 el tomatenpuree1 wortel1 uiboter2 g agaragar (voor de gelei van garna... bekijk recept »
300 g broccoli 600 g aardappelen (krielaardappelen) 6 sprietjes bieslook 0.5 takjes peterselie 30 g kervel 6 blaadjes basilicum 1 takje tijm 500 g grietfilet 200 g ham (gekookt) 2 dl room Afgieten en laten uitlekken. Een laagje aardappelen en broccol... bekijk recept »
60 gram creme fraiche1 el. kappertjes1 el. gehakte verse dille2 tl. mierikswortelpasta (potje)1 tl. limoensap4 zalmmoten van ca. 150 gram elk1-2 el. olijfoliezoutgrofgemalen zwarte peperblaadjes sla (friseerood- of witlof)verse kruiden (dillekervel)a... bekijk recept »