1000 recepten met kervel
1 lamsschouder (zonder bot)1 bosje bladpeterselie1 bosje kervel1 bosje dragon80 g pijnboompittenolijfoliefleur de seluit de molen peper1. Haal het vlees uit de oven en bestrooi met fleur de sel. bekijk recept »
20 scampi's (ontdooid)3 stengels selder (in staafjes)1 citroen (geraspte schil en sap van)1 bosje peterselie (steeltjes van)2 groene appels (type granny smith, in fijne staafjes)1 bosje kervel (gespoeld en schoongemaakt)1 el cayennepeper2 el mayonais... bekijk recept »
4 tournedos (150 à 200 g elk)1 kg aardappelen8 jonge wortelen8 raapjes (jonge)2 el kervel (gehakt)250 ml room ( wat extra)rodewijnsausarachideolieboterpeperzout1. Maak de rodewijnsaus (voor recept: klik hier). Serveer ze bij het vlees, de groenten en... bekijk recept »
4 biefstukken1 kg frietaardappelenboter200 ml witte wijn100 ml dragonazijn1 sjalot1 kl zwarte peperkorrels (geplet)4 eidooiers200 g gesmolten boter2 el dragon (gehakt)1 el kervel (gehakt enkele plukjes)1. Maak de saus. Klop de eidooiers met 3 &agrav... bekijk recept »
750 g mignongebraad100 g bakboterpeperzout8 aardappelen (Bintje)4 teentjes knoflook5.5 dl room150 g kaas (gemalen)2 blaadjes laurier2 el mosterd5 sjalotten (gesnipperd)2.5 dl droge, witte wijn1 dl vleesbouillon150 g roomboter5 tomaten (in blokjes)1 t... bekijk recept »
8 sneetjes stokbrood4 stuks zeebarbeel (filets)150 g zongedroogde tomatenkervel50 g pijnboompitten (geroosterd)olijfolie1 teentje knoflook1. Verwarm de oven voor op 200° C. bekijk recept »
8 broodjes1 kipfilet (300 g)8 plakjes pancetta4 ansjovisfiletsRomeinse slaijsbergsla3 eieren125 g parmezaan150 g maïsolie150 g olijfolie1 teentje knoflookkervelpeperzout1. Mix de eieren, de ansjovisfilets, de knoflook, de parmezaan en peper en zout g... bekijk recept »
1 kalfsborst (ongeveer 1,5 kg, tot een envelop gesneden door de slager)200 g gevogeltelever3 plakjes rauwe ham (dun)2 sneden toastbrood (wit)250 g Parijse champignons (in stukjes)6 appels (klein)60 g boter2 eieren2 el room2 el honingolijfolie50 g roz... bekijk recept »
200 g zalmfilet (gemarineerd of gestoomd)ansjovis (naar smaak)100 g haringfilet100 g bloemig kokende aardappelen1 ei100 ml room2 el boter3 el zonnebloemolie600 ml groentebouillon1 el bloem3 el paneermeel100 g tuinkruiden (bijvoorbeeld kervel, zurkel,... bekijk recept »
1. Fruit een gesnipperde ui in wat boter glazig en blus af met een flinke scheut cognac of witte wijn. Laat dit op een hoge stand aan de kook komen en giet er 200 ml kippenbouillon en 200 ml kookroom bij. Laat dit op een middelhoge stand een paar min... bekijk recept »