1000 recepten met kervel
4 stukken vis van 200 g (tarbot, kabeljauw, tong) 1 glas droge witte wijn 2 dl visbouillon 8 takjes wilde kervel 8 takjes dille 2 blaadjes munt 2 dl room 1 snede gerookte zalm Een visbouillon trekken van koppen en visgraten en het kookvocht van de g... bekijk recept »
100 gr boter 1 gehakt sjalotje 1/2 tl gehakte bieslook 1/2 tl gehakte dragon 1/2 tl gehakte kervel 1/2 tl geknipte peterselie Citroensap Roer de boter zacht Meng er het sjalotje en de kruiden door Doe er vervolgens een paar druppels citroensap door ... bekijk recept »
6 hardgekookte eieren 300 gr grijze garnaal 1 krop sla 2 tomaten Gehakte peterselie 1 bundeltje bieslook 50 gr kervel 1 fijnversnipperde ui Peper Zout 2 citroenen 1/2 liter room Zwarte lompviseitjes (lompvis=snotdolf) Kook de eieren hard en pel ze S... bekijk recept »
4 preistronken 1 witte selder 2 wortelen 4 uien 1 soepkip 1 kg aardappelen 250 gr spek 50 gr kervel Tijm Laurier Peper Zout Maak een bouillon van de soepkip samen met het groen van de prei, de selder, 1 ui, tijm, laurier en 2 wortelen Kruid met pepe... bekijk recept »
1 krop sla 1/2 kg uitgedopte erwten 60 gr boter 60 gr bloem 2 liter kippenbouillon Peper Zout 2 sneden wit brood 2 uien 25 gr kervel 15 posteleinblaadjes Kervelpluksels Neem een ruime braadpan Versnijd de uien en stoof ze aan in een weinig boter Sni... bekijk recept »
Runderlapjes (lende, sucade etc) 50 gram boter 1 Spaanse peper 1 sjalotje, gesnipperd 2 teentjes knoflook 1 theelepel bieslook 1 theelepel kervel peper, zout Bestrooi de runderlapjes met peper en zout Laat de boter smelten in de pan Als de boter bru... bekijk recept »
3 dl mayonaise 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt 2 1/2 eetlepel fijngehakte/gesneden verse tuinkruiden zoals bladpeterselie, bieslook, kervel en (weinig) dragon 2 1/2 eetlepel ragfijn gesnipperde ui of sjalot Vermeng alle ingrediënten met elkaar... bekijk recept »
1 blikje tonijn in olie 2 eetlepels rode wijnazijn 1 theelepel mosterd 1 kleine knolselderij dragon, peterselie, kervel, bieslook Doe de tonijn in een kom en haal de vis met een vork uit elkaar Voeg de wijnazijn en de mosterd toe Schil de knolselder... bekijk recept »
4 halve borstfilets 50 g garnalen 1 citroen verse kervel 3 el boter zout peperBestrooi de borstfilet met peper en zout, en bak de kipfilet in twee el boter in ± 8 min gaar en bruin. Verwarm de garnalen in ± 2 minuten in één el boter. Strooi er een be... bekijk recept »
4 hamburgers (volgens basisrecept)1 rode ui50 g tuinkers4 augurken (grote)600 g aardappelen4 hamburgerbroodjesolijfoliepeperzeezout10 el sjalot (gesnipperd)handvol dragon (gesnipperd)1 el dragon (gehakt)0.5 el kervel (gehakt)4 eidooiers200 ml witte w... bekijk recept »