1000 recepten met komijn
2 eetlepels gemalen koriander (ketoembar) 1 eetlepel gemalen komijn (djinten) ½ eetlepel gemalen kardemom 1 eetlepel knoflookpoeder 2 teentjes knoflook (uitgeperst) 4 varkensfiletlapjes 1 rode peper 2 groene appels (Grann... bekijk recept »
1 sinaasappel (schoongeboend) 15 g boter 1 tl gemalen komijn (djinten) ½ tl chilipoeder 200 g wortel (in kleine stukjes) 250 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van 3/4 tablet) 150 ml volle melk 100 ml slagroom1. Rasp ... bekijk recept »
1 kg magere varkenslapjes 4 teentjes knoflook 1 dl droge witte wijn 1 eetlepel citroensap 2 theelepels gemalen komijn 1 laurierblaadje zout en versgemalen peper 3 eetlepels olijfolie 1 citroen 50 g zwarte olijven zonder pit1. Vlees ... bekijk recept »
8 eieren 2 uien 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olie 2 laurierblaadjes 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel djinten (gemalen komijn) 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit) 1 blik gepelde tomaten (400 g) zout ca... bekijk recept »
250 g bloem 1 ei zout 1 kleine ui 3 teentjes knoflook 1½ theelepel gedroogde oregano 1½ theelepel gedroogde munt 1½ theelepel gemalen komijn 250 g lamsgehakt (versgemalen) peper 3 takjes munt 1 bekertje Griekse yo... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 1 theelepel verse gemberwortel (geraspt) ½ theelepel gemalen komijn (djinten) 4 stukken tilapiafilet 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker 1 limoen (geperst) 1 grote... bekijk recept »
1 pak tuinboontjes (diepvries) (fijn 300 g) 1 tomaat 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) ½ theelepel knoflookpuree op olie (potje (Silvo)) mespunt gemalen komijn (djinten) mespunt kaneelpoeder zout (versgemalen) peper ... bekijk recept »
150 g Griekse yoghurt 15 g verse munt (fijngesneden) 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 rode uien (gesnipperd) 1 gedroogd pepertje 1 serehstengel (citroengras) 1 cm verse gemberwortel (in plakj... bekijk recept »
3 bosuitjes ½ blikje kikkererwten (à 400 g) 3 eetlepels (olijf)olie 1 teentje knoflook 1 theelepel geelwortel (kurkuma) 2 zakken panklare spinazie (à 300 g) 2 theelepels tomatenpuree zout (versgemalen) peper enkele dr... bekijk recept »
4 rijstwafels met zeezout 2 el sesamzaad 1 tl gemalen komijn (djinten) ½ tl gemalen kaneel 1 tl kerriepoeder 100 g speltmout 2 eieren 2 el olijfolie 100 g walnoten1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de rijstwafels in stukjes... bekijk recept »