Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Veggieburger

1 blik kikkererwten ((400 g), uitgelekt) 1 blikje maiskorrels (crispy (150 g), uitgelekt) 1 bosuitje ((zakje 3 stuks), fijngesneden) 1/2 paprika (fijngesneden) 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl kerriepoeder 100 g pane... bekijk recept »

Indische kipfilet met sajoer boontjes

300 g witte rijst 4 el olie 300 g kipfilet in stukjes 450 g sperziebonen (diepvries) 1 bakje boemboe voor sajoer boontjes (100 g) 1 ui gesnipperd 1 tl komijn 4 el ketjap zout en peperRijst volgens aanwijzingen op verpakking koken. In koekenpan oli... bekijk recept »

Chermoulamarinade

2 teentjes knoflook 2 eetlepels citroensap 1 grote bundel verse koriander 2 eetlepels zachte paprika Santa Maria 0,5 koffielepel pimentpoeder Santa Maria 0,5 eetlepel komijn 3 eetlepels olijfolie 1 dl water 1 mespunt grof zeezout1. Pel de teentjes kn... bekijk recept »

Bonte paprikachutney met dadels en tijm

1 rode paprika 1 gele paprika 2 rode uien 125 ml wittewijnazijn 200 g witte basterdsuiker 50 g gewelde dadels zonder pit (schaal 250 g) 1 tl gemalen komijn 2 takjes tijm 1 snufje zout 1 schone jam- of weckpot (500 ml)1. Breng in een ruime sa... bekijk recept »

Garnalensalade

250 tijgergarnalen (rauwe gepelde (diepvries)) gemalen kruidnagel ½ tl kurkuma 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl verse gemberwortel (fijngehakt) 1 rode peper (in ringen) 1 zakje koriander ((15 g), grofgehakt) &... bekijk recept »

Vindaloo-eend

2 tenen knoflook 3 cm verse gemberwortel 1 rode peper 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar) 2 theelepels gemalen kardemomfruit 5 eetlepels azijn 500 g eendenborstfilet 3 uien 3 eetlepels oli... bekijk recept »

Kabeljauwstaart met groene peper en komijn

15 cl dikke room 10 cl droge witte wijn 1 eetlepel gepekelde groene peper 600 g kabeljauwstaart 2 koffielepels komijnkorrels 1 eetlepel sterke mosterd 15 cl vleesfond1. Giet de vleesfond, de witte wijn en 10 cl water in een kookpan. 2. Voeg hier 1 ko... bekijk recept »

Snijbonensalade met hazelnoten

50 g hazelnoten 2 el sesamzaad 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemalen komijn (djinten) 800 g snijbonen 40 g selderij 145 g semi-gedroogde tomaten1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten, het sesamzaad... bekijk recept »

Pakketje met geroosterde bietjes

500 g gekookte bietjes 2 rode uien (in dunne partjes) ½ zakje verse tijm ((15 g), blaadjes gerist) ½ el gemalen komijn 1 bekertje witte kaasblokjes 4 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Spreid 4 vierkante stuk... bekijk recept »

Spaghetti met courgette-muntsaus en kip

3500 g volkoren spaghetti 2 courgette 2 uien 2 tenen knoflook 1 bakje verse munt 1 schaal kipfilet 2 el ketjap manis 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 el olijfolie1. Kook spaghetti volgens aanwijzingen op verpakking. Maak courgettes sch... bekijk recept »

Pagina 24 van 100