1000 recepten met komijn
2 flatbreads 6 el za'atar 3 el olijfolie Flatbreadchips za’atar Verwarm de oven voor op circa 250 ºC. Scheur het flatbread in grove stukjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de za’atar en besprenkel met e... bekijk recept »
10 takjes verse koriander 2 el olijfolie 1 sjalot (gesnipperd) 600 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van 1 tablet) 2 rijpe avocado's 4 el zure room tabasco mespunt gemalen komijn 1½ el limoensap1. Pluk de blaadjes van d... bekijk recept »
4 el pijnboompitten 250 ml groentebouillon (van tablet) 150 g couscous (biologisch) 8 stoneleeks 6 zongedroogde tomaten in olie 100 g groene olijven met piment 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 el citroensap 2 el olijfolie (ui... bekijk recept »
350 gr lamsgehakt (of rundergehakt of een combinatie) 1 theel paprikapoeder 1 theel komijn Snufje zwarte peper 1 teentje knoflook 1 uitje ½ ei 1 theel tomatenpuree uit blikje 3 eetl paneermeel Meng het gehakt met paprikapoede... bekijk recept »
½ tl gemalen komijn (potje 20 g) ½ citroen (schoongeboend) 1 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 2 el zonnebloemolie ¼ tl gemalen koriander (potje 30 g) 75 g spinazie (zak 300 g) ½ bakje ... bekijk recept »
1 sinaasappel 4 eetlepels olie 1 eetlepel gemalen komijn (djinten) tabasco 4 hertenbiefstukjes 2 eetlepels zonnebloempitten 3 vleestomaten (ontveld en in stukken) 1 bosuitje (in ringen) 3 takjes koriander (fijngehakt)1.... bekijk recept »
125 g zure room 1 teentje knoflook fijngehakt 0.5 tl gemalen komijn 1 tl kerriepoeder 1 el verse koriander fijngehakt 1 el verse munt fijngehakt 500 g Indische spareribs 3 el seroendengMeng de zure room, knoflook, komijn, kerriepoeder, koriander en v... bekijk recept »
1 struikje paksoi 2 cm gemberwortel 1½ dl yoghurt ½ potje mango chutney (à 250 ml) ½ zakje verse koriander zout cayennepeper 4 naanbroden garlic-coriander (pak à 2 stuks) 2 eetlepels olie 400 g lamsgehakt ... bekijk recept »
75 g peppadew pepers ((pot 380 g), uitgelekt) 1 el zongedroogde tomatentapenade mespunt komijn (djinten) 125 ml Griekse yoghurt1. Snijd de peppadew in kleine stukjes en schep ze in de blender. Voeg de tapenade, de komijn en de yoghurt toe.... bekijk recept »
3 tenen knoflook 1 el milde paprikapoeder 2 tl kaneel 1 tl gemalen komijn (djinten) 3 el olijfolie 1 rode paprika 1 ui 4 tomaten 4 kippenbouten 150 ml kippenbouillon van tablet1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Pers de knoflook bove... bekijk recept »