Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Tomatensalade met komkommer

1 rode ui 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 limoenen 4 tomaten ½ komkommer 8 g verse koriander 8 g verse munt 1 rode peper 1 tl suiker1. Snijd de ui in dunne ringen. Week de uiringen 10 min. in ijskoud water (voor extra knapperighe... bekijk recept »

Spinazie met yoghurt

30 g boter 1 rode ui (in halve ringen) 1 teen knoflook (in plakjes) 1 zak spinazie (600 g) 3 el Griekse yoghurt 1 mespunt gemalen komijn1. Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en b... bekijk recept »

Turkse eieren in tomatensaus

2 el olijfolie 2 uien 2 paprika's naar keuze 1 tl gemalen komijn 400 g tomatenblokjes 4 eieren 2 el peterselie (bakje 30 g) 1 snufje zout 1 snufje peper1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en ba... bekijk recept »

Rijst-bonensalade met mais en kruiden

275 g meergranenrijst 425 g black eyed bonen 200 g zwarte bonen 150 g mais 15 g koriander 25 g bieslook 1 limoen (schoongeboend) 1 el olijfolie knoflook/chilipeper ½ tl gemalen komijn (djinten)1. Kook de rijst volgens de aan... bekijk recept »

Drumsticks met koriander en saffraan

1 envelopje saffraandraadjes 1½ theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1½ theelepel gemalen komijn (djinten) 1½ theelepel gemberpoeder (djahé) 2 tenen knoflook (geperst) 5 eetlepels olijfolie ½ citroen (het ... bekijk recept »

Worteldip met pitatriangels

500 g winterwortel zout 1½ theelepel knoflookpuree op olie (potje (Silvo)) 3 theelepels komijn (djinten) 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar) 1½ eetlepel citroensap 7 eetlepels olijfolie (extra vierge) (versgem... bekijk recept »

Geroosterde pompoen

1 kleine pompoen (oranje) 2 tenen knoflook 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden 1 eetlepel chilipoeder 1 theelepel kaneel 1 theelepel gemalen komijn (djinten) ½ eetlepel balsamicoazijn 4 eetlepels olijfolie1. Verwarm... bekijk recept »

Gado gado groe(n)ten uit Indonesië

3 aardappelen 4 eieren 400 g sperziebonen 300 g witte kool (zak) 2 tenen knoflook 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl gemberpoeder (djahé) 2 tl sambal oelek 200 ml kraanwater 100 g santen&nbs... bekijk recept »

Roerbakschotel met paksoi

300 g mienestjes 2 paksoi 250 g varkensreepjes 2 el zonnebloemolie 2 el Japanse sojasaus 2 tl gemalen komijn (djinten) 8 el zoete chilisaus 50 g gebakken uitjes1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed... bekijk recept »

Kipspiesjes in ketjapmarinade

4 el ketjap ½ el koriander (gemalen) 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 tenen knoflook 500 g kipfilet (in blokken)1. Schep de ketjap met koriander, komijn en knoflook door elkaar. Marineer de kipblokken hierin minimaal 30 min. in ... bekijk recept »

Pagina 21 van 100