1000 recepten met komijn
750 g runderlappen 2 uien 1 rode peper 40 g boter 2 tl paprikapoeder pikant 1 tl gemberpoeder (djahé) ½ tl gemalen komijn (djinten) 1 tl kaneelpoeder 1 zakje saffraandraadjes 1 courgette 8 g koriander (zakje à 15 g) 50... bekijk recept »
75 g zachte roomboter ½ cm verse gemberwortel ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 1 eetlepel sambal badjak 4 struisvogelbiefstukjes gemalen komijn (djinten)1. In kom 50 g boter losroeren. Met knoflookpers gember boven kom uitknij... bekijk recept »
3 el groene currypasta 2 el extra vierge olijfolie 200 g halloumi (kaas) 1 el komijnzaad 400 g spinazie (gewassen en gedroogd)1. Meng de currypasta met de olijfolie. Snijd de halloumi in blokjes en meng met de currypasta. Bak dit in... bekijk recept »
3 el zonnebloemolie 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 2 bosuitjes (in ringetjes) 250 g gehakt (half-om-half) 1½ el vloeibare (honing) ½ tl koekkruiden ½ tl gemalen komijn (djinten) 2 el verse koriander&... bekijk recept »
500 ml gekookt water 300 g couscous 3 tl kurkuma 2 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl paprikapoeder 2 rode uien 1 rode paprika 100 g kappertjes (uitgelekt) 15 g munt (alleen de blaadjes) 500 g cherrytomaten (gehalveerd)... bekijk recept »
1 middelgrootte bloemkool (of 700 gr bloemkool roosjes)Scheut olijfolie1 theel kerriepoeder1 theel komijn250 gr quinoa1 blokje groentebouillon190 gr geroosterde amandelenBosje verse koriander100 gr rozijnen125 gr geitenkaasVerwarm de oven op 200 grad... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 3 el olijfolie 2 tl gemalen komijn (djinten) 600 g winterpeen (in dunne plakjes) 2 uien (in dunne ringen) 3 tenen knoflook (gekneusd)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil va... bekijk recept »
425 g flespompoen 5 el olijfolie 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl chilipoeder 1 tl zeezout 1 kg kruimige aardappelen 400 g kikkererwten 150 ml volle melk1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Was de... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 ui (fijngesneden) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 600 g riblappen (in blokjes gesneden) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 150 ml runderbouillon (van tablet) 1 kaneelstokje 2 tl gemalen komijn (... bekijk recept »
1 blik reuzenbonen (425 g) 5 el olijfolie extra vierge 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 el rode peper (tube 75 g, koelvers)1. Doe de reuzenbonen in een zeef en spoel af. Laat uitlekken. Meng met een staafmixer of in de keukenmachine me... bekijk recept »