1000 recepten met komijn
500gr lams gehakt (verse) dille sap van halve citroen komijn kaneel 2 eieren 1 ui peper en zout Bak de helft van het gehakt rul, samen met de ui Als het gaar is de helft van de citroensap erbij schenken. Het rauwe gehakt kruiden met 1theelepel komij... bekijk recept »
500 g rosbief, in dunne reepjes 2 eetlepels geraspte gemberwortel 1/2 theelepel tabasco 1/2 theelepel gemalen komijn 1 ml natrena vloeibaar 1 grote ui, in dunne ringen 2 eetlepels olie 2 eetlepels citroensap 3 eetlepels vleesbouillon 2 lente-uitjes, ... bekijk recept »
2 doosjes tonijn in water 1/2 kop gehakte olijven (1 kop = inhoud 2,5 dl) 1/2 kop gehakte uien 1/2 kop gehakte selderij 2/3 kop pikante Mexicaanse saus 1/2 kop zure room 1 theelepel gemalen komijn Slabladen 12 tacoschelpen Vermeng de tonijn, olijven... bekijk recept »
500 g rosbief, in dunne reepjes 2 eetlepels geraspte gemberwortel 1/2 theelepel tabasco 1/2 theelepel gemalen komijn 1 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker 1 grote ui, in dunne ringen 2 eetlepels olie 2 eetlepels citroensap 3 eetlepels vleesbouillon 2 l... bekijk recept »
600 gr worteltjes 1 bosje koriander 2 tl komijn 25 g boter zout citroen Snijd de worteltjes in stukken van 3 cm. Verwarm in een ruime hapjespan de boter met komijn, even lichtbruin laten worden. Voeg de worteltjes, zout, 2 el citroensap en 100 cc wat... bekijk recept »
4 lookteentjes ½ bussel fijngehakte platte peterselie ½ fijngesnipperd groen pepertje (zonder zaadjes)1 El gemalen komijn60 ml olijfolie2 El wijnazijn1 El uitgelekte kappertjes 1/2 kl zeezout 1. Mix 4 lookteentjes, ½ bussel fijngehakte platte peterselie... bekijk recept »
4 pitabroodjes als envelopje ingesnedenpluk rucola of veldsla1/2 theelepel kaneelpoederversgemalen komijn4 eetlepels yoghurt200 gram gerookte kipfilet in smalle reepjes (vleesaren)1 eetlepel gehakte verse munt1. Vul de broodjes met een pluk rucol... bekijk recept »
500 g wortelen 1,5 l kippenbouillon komijn koriander (vers of zaad) peper 200 ml kokosmelk1. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes2. Kook de wortelen gaar in de kippenbouillon (+/- 20 min)3. Mix de gekookte wortelen4. Voeg naar smaak pe... bekijk recept »
1 envelopje saffraan 1 pak pandanrijst zout 3 el olie 600 g gemengde roerbakgroenten 1 el garam massala 1 tl gemalen koriander 1 tl gemalen komijn 3 el bloem 1 blikje kokosmelk (400 ml) 4 pasteibakjes Hulpmiddelen Oven Hulpmiddelen - Oven Bereidings... bekijk recept »
- 1 kg pompoen - 2 groentebouillon blokjes - 1 liter water - 2 uien - 2 tenen knoflook - 1 blik tomatenblokjes - 2 laurierblaadjes - 1 tl sambal - 2 tl komijn - 2 tl kerrie - 2 el olijfolie - creme fraich - Naanbrood - zout en peper Voorbereiding - m... bekijk recept »