Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Tuinerwtencouscous

300 g couscous 2 tl gemalen komijn (djinten) 3 tl paprikapoeder 450 g tuinerwten (diepvries) 500 ml kokend water 6 el olijfolie 4 kipsaucijzen (verse worst) 1 citroen (schoongeboend) 2 rode paprika's1. Doe de couscous i... bekijk recept »

Tortilla's met chorizo, bonen en sla

2 eetlepels citroensap 0,5 koffielepel gemalen koriander geraspte kaas 1,5 l gewassen bruine bonen 0,5 ijsbergsla 2 teentjes knoflook 2 koffielepels komijn olie 200 g (ontvelde) in blokjes gesneden chorizo-worst 0,5 bosje radijsje 1 rode paprika in r... bekijk recept »

Hamburgers met spinazie en witte kaas

2 sneetjes volkorenbrood (zonder korst) ½ citroen (geraspt en geperst) 1 ui (in stukken) 500 g rundergehakt ½ zakje verse peterselie ((a 30 g), fijngeknipt) 1 tl gemalen piment 2 tl gemalen komijn (djint... bekijk recept »

Vegetarische chili met milde yoghurt

300 g witte rijst 2 el olijfolie 2 uien 1 rode paprika 720 g witte bonen in tomatensaus 690 g gezeefde tomaten 2 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl gedroogde oregano 6 el milde yoghurt1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpa... bekijk recept »

Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta

4 el komijnzaad 1 bos koriander 4 teentjes knoflook olijfolie 1  citroen 400 g mals lamsvlees zonder bot Mechaoui Rooster het komijnzaad kort in een hete koekenpan. Snijd de koriander fijn. Pel en rasp de teentjes knoflook. ... bekijk recept »

Miniköfte

300 g rundergehakt 1 ei 1 mespunt kaneel 1 el gemalen komijn (djinten) 1 ui (geraspt) 2 el paneermeel 1 citroen 1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden) 1 rode ui (in flinterdunne ringen)1. Doe het gehakt in een... bekijk recept »

Oosterse karbonade met champignons

4 el olie 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 el gembersiroop (flesje 250 ml) 2 x 2 stuks ribkarbonades 2 bakjes champignons ((a 250 g), gehalveerd) 1 potje atjar tjampoer ((350 g), uitgelekt) 250 g eiernoedels1. Steek de barbe... bekijk recept »

Gazpacho met geroosterde paprika

½ brood (pave campagnard) 100 ml olijfolie extra vierge 2 tenen knoflook (geperst) ½ tl gemalen komijn (djinten) 2 rode paprika's (in vieren en zaadlijsten verwijderd) 8 trostomaten 1 komkommer (geschild) 2... bekijk recept »

Wortel-fetasalade met mandarijn

2 zakjes julienne wortel (à 150 g) 1 rode ui in halve ringen 2 mandarijnen in partjes 0,5 tl gemalen komijn 150 g feta in stukjes 2 el citroensap 1 el honing 3 el olijfolie extra vierge 1 el munt fijngehaktDoe de wortelsalade met de ui, mandarijn, ko... bekijk recept »

Gerookte zalm met avocadosalsa

2 limoenen 1 avocado 3 el crème fraîche 1 mespunt gemalen komijn (djinten) 1 mespunt chilipeper uit de molen 200 g gerookte zalm 3 el basilicum 1½ el olijfolie extra vierge met citroenaroma1. Boen de helft van de limoenen goed scho... bekijk recept »

Pagina 5 van 100