1000 recepten met komijn
1 kg lamsfilet (in blokjes van 3 cm) 3 tenen knoflook (fijngesneden) 1 kleine ui (zeer fijngesneden) 3 theelepels gemalen komijn (djinten) 2 theelepels paprikapoeder (pikant) 3 eetlepels olijfolie 15 g verse peterselie... bekijk recept »
2 tenen knoflook 3 el olie 2 el zoete chilisaus ½ el gemalen komijn (djinten) ½ el gemalen koriander (ketoembar) 2 el citroensap 2 schalen rosbief à la minute 2 vleestomaten 4 tortillawraps 240 g hummus 100 g veldslamela... bekijk recept »
1 zak sperziebonen (500 g) 1 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 500 g koolvisfilet ((zak 750 g, diepvries), ontdooid) 2 tl gedroogde munt 300 g couscous1. Verwa... bekijk recept »
500 gr worteltjes, geraspt en in plakjes 1 ui, gesnipperd 1 eelt boter 750 kippenbouillon 250 ml verse sinaasappelsap Snufje gemalen komijn Zout en peper 150 ml kookroomSmelt de boter in een soeppan en bak de ui en de wortels een paar minuten aan. Vo... bekijk recept »
1 kg kleine aardappelen (vastkokend, schoongeboend) 200 g grof zeezout (pot 500 g) 6 tenen knoflook 2 volkoren biscottes (toast, pak 225 g) 80 ml wittewijnazijn ½ groene paprika (in repen) 1 rode peper (zaadl... bekijk recept »
2 uien (in halve ringen) 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (fijngesneden) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 300 g panklare spinazie 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt) 250 g cherrytomaten (gehalveerd) ... bekijk recept »
750 g rijpe (roma)tomaten 10 gedroogde chilipepertjes 1 ui 2 grote tenen knoflook 1 zakje verse koriander (15 g) mespunt gemalen komijn mespunt gemalen piment 1 theelepel oregano zout1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Tomat... bekijk recept »
4 grote pitabroodjes 4 boerenworst 1 el zonnebloemolie ½ komkommer ½ teen knoflook 15 g koriander 1 tl gemalen komijn (djinten) 125 g crème fraîche 75 g rucola1. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakki... bekijk recept »
800 g spruitjes panklaar 2 appels (bijv. Elstar) 1 el citroensap 1 ui 25 g boter 1 tl kaneel ½ tl gemalen komijn (djinten)1. Kook de spruitjes in 10-15 min. beetgaar. Spoel de spruitjes in een vergiet af onder koud stromend wate... bekijk recept »
2 el amandelschaafsel 100 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 teen knoflook (geperst) ¼ tl gemalen komijn (djinten) 2 el geroosterde paprika ((uit pot), fijngehakt) 4 forellen 1 citroen (schoongeboend) 1 el olij... bekijk recept »