Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Hartige Soldaatjes

Ingredienten: 5 sneetjes bruin of wit casinobrood 50 g gepelde pistachenoten 2 eetlepels sesamzaad 1 eetlepel grof zeezout 1 citroen 1 theelepel pittige paprikapoeder 1 theelepel gemalen komijn versgemalen peper 2-3 gehalveerde tenen knoflook verse r... bekijk recept »

Paddestoelenpizza

2 el olijfolie - 2 el fijngehakte lenteuitjes - 275 g Parijse champignonsschoongeveegd en in plakjes - 150 g oesterzwammenin plakjes - 1 dunne pizzabodem - 125 g mozzarellain plakjes - 1 el verse korianderfijngehakt. Saus : 1 el olijfolie - 2 teentje... bekijk recept »

Pittig Gebakken Garnalen

2 bakjes cocktailgarnalen a 125 g 3 tenen knoflook kwart zakje verse koriander a 15 g 3 el olijfolie 2 tl chilipoeder halve tl gemalen komijn (djinten) halve tl gemberpoeder zout en vergemalen zwarte peper Hulpmiddelen Koekepan Hulpmiddelen... bekijk recept »

Spiesjes Van Varkenshaas In Filodeeg

250 gr. varkenshaas, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel citroenschil, 3 eetlepels olijfolie, 8 plakken filodeeg, aluminiumfolie Hulpmiddelen OvenaluminiumfolieHulpmiddelen - OvenaluminiumfolieVoorbereiding Snijd 250 gr. varkenshaas in 8 lange r... bekijk recept »

Chili blanco especial - Vet maaltijd fase 1

250 gram witte bonen (gedroogd) 300 gram kipfilet of kippenborst 3 stengels bleekselderij 1 grote groene paprika 1 ui 3 teentjes knoflook 4 jalapeno pepers 1 flinke theelepel komijn 2 eetlepels oregano 1 theelepel witte peper 4 kruidnagels 1 kippenbo... bekijk recept »

Pompoensoep A La Els

1 kilo pompoen kippebouillonblokjes voor 1,5 liter bouillon 350gr winterwortel 2 uien 1 paprika 2 tenen knoflook 125ml creme fraiche half kuipje boursin of ander kruidenkaas(wel met knoflook) 1 theelepel chillipoeder 1 theelepel komijn 1,5 theelepel ... bekijk recept »

Oosterse Pompoensoep

1 pompoen ca. 1 kg 1 grote ui 1 rode peper 2 cm gemberwortel of gemberpasta uit tube (Bresc of AH) 1 limoen 3 el olie 1/4 theelepel gemalen komijn (Silvo) 750 ml. kippenbouillon 1 pakje kokosmelk (200 ml. Conimex) zout en versgemalen peper 4 el. voll... bekijk recept »

Viscurry

1 ui stukje verse gemberwortel 2 tomaten 1 rode peper 400 gr kabeljauwfilet zout 150 gr grote gepelde garnalen 3 eetlepels olie 2 teentjes knoflook 2 theelepels gemalen koriander 1 theelepel kurkuma (koenjit) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 ee... bekijk recept »

Groene Viscurry

-1/4 theelepel gemalen kurkuma -2 eetlepels limoensap -4 kabeljauwfilets zonder vel (in stukjes van 5 cm) -1 ui (gesnipperd) -1 grote verse groene peper (grof gehakt) -1 teen knoflook (geperst) -25 g cashewnoten -1/2 th lepel venkelzaad -2 eetlepels ... bekijk recept »

Kabeljauwcurry

200 g kabeljauwfilet in stukjeskerriepoederzoutkomijn3 tomaten in vieren gesnedencitroensap2 el. bloemchilipoeder2 el. oliekoriander1 banaan in plakjes1 el. ketjap. Meng de bloem, 2 tl. kerriepoeder, een mespunt chilipoeder en zout door elkaar, wente... bekijk recept »

Pagina 51 van 100