Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Tajine Van Lamsvlees En Abrikozen

750 gram lamsbout zonder been200 gram gedroogde kikkererwten2 uien1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)1 theelepel gemalen komijn (djinten)1? theelepel kaneelpoeder? theelepel gemberpoeder (djahe)10 saffraandraadjes120 gram blanke amandelen250 gr... bekijk recept »

Tajine Van Lamsvlees En Abrikozen

750 gram lamsbout zonder been200 gram gedroogde kikkererwten2 uien1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)1 theelepel gemalen komijn (djinten)1? theelepel kaneelpoeder? theelepel gemberpoeder (djahe)10 saffraandraadjes120 gram blanke amandelen250 gr... bekijk recept »

Kruidige Groene Olijven Op Andalusische Wijze

3 el rode wijnazijn 1/2 tl gemalen komijn (djinten) gedroogde chilipeper 4 takjes tijm 6 takjes majoraan 2 teentjes knoflook 1 pot groene olijven zonder pit (240 g) Bereidingswijze In kom azijn en 3 el water schenkenkomijn erdoor kloppen en c... bekijk recept »

Taco's

Gehaktvulling:1 el.olie450 gr. gehakt1 ui fijngesneden2 tl. gemalen komijn1 teentje geperste knoflook2 tl. chilipoedersnufje paprikapoederzout en peper. Tacosaus: 1 el. olie1 ui in stukjes gesneden1 groene paprika (in stukjes)1/2 -1 rode of groene pe... bekijk recept »

Gegrilleerd Lamsvlees Met Chili

450 gr. lamsvlees (ribstuk zonder bot) 50 ml tomatenpuree 1/4 tl chilipoeder 1/4 tl gemalen peper 2 tenen knoflook uitgeperst 1 tl gemalen komijn 0,5 tl kaneelpoeder 1/4 kop geraspte cheddar. Voorbereiding Oven voorverwarmen op 180 graden. Vlees ontd... bekijk recept »

Garnalen Met Pittige Tomatensalsa

500 g reuzengarnalenrauw en ongepeld 2 limoenen 4 tomaten 3 bosuitjesin dunne ringen 15 g verse koriander 1 rode peperfijngehakt en zaadjes verwijderd 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflookin dunne plakjes 1 theelepel gemalen komijn (djinten) ... bekijk recept »

Irish Stew

500 gr. mager schape- of lamsvlees 250 gr. uien 250 gr. witte kool 250 gr. sperziebonen 500 gr. aardappels peper en zout 1 theel. komijn 1 teentje knoflook 2 eetl. boter 2 eetl. gehakte peterselie 1,5 kop water of bouillon Hulpmiddelen Ove... bekijk recept »

Bieflapstoofpot

150 gr bieflap15 gr margarine1 eetlepel kerrie1 mespuntje komijn1 spaanse peper400 gr krielaardappelen400 gr sperziebonen2 dl bouillonpeper en zout. Hulpmiddelen 1 hapjespan of braadpan. Hulpmiddelen - 1 hapjespan of braadpan. Voorbereiding Bereidin... bekijk recept »

Pittige Karbonades

4 teentjes knoflook 1 eetlepel geraspte gember 1 theelepel olie 1 theelepel sambal oelek 2 theelepels gemalen koriander(of ketoembar) 2 theelepels gemalen komijn 2 eetlepels sojasaus 2 theelepels sesamolie 2 eetlepels zoete chilisaus 2 eetlepels cit... bekijk recept »

Schouderkarbonades In Pilsener Urquell

500 g schouderkarbonade in stukjes of 4 hele schouderkarbonades1 el (rozen)paprika of paprikapoeder2 grote uien50 g varkensreuzel1 tl komijn1 fles Pilsener Urquell (of andere pils)1 sneetje roggebroodzoutzwarte peper Bereidingswijze Uien pellengrof s... bekijk recept »

Pagina 49 van 100