1000 recepten met koriander
4 kg. mosselen2 uien2 teentjes knoflook1 gedroogd chilipepertje2 eetl. olijfolie2 theel. komijn2 theel. koriander2 theel. geelwortel1 theel. piment1 blik tomatenblokjes (400 g)1 dl witte wijn15 gr. verse koriander De mosselen in de saus scheppen e... bekijk recept »
- 1 kg mosselen - 60 gr ui - 15 gr bleekselderij - 10 gr gemberwortel - blaadjes van 1 takje koriander - 4 saffraandraadjes - peper uit de molen - Noilly Prat of Martini dry 1 Spoel verse mosselen onder koud stromend water. Pel de ui en snijd ui en s... bekijk recept »
2 kilo verse mosselen400 gram mosselgroente1 teentje knoflook1 grote citroen1 zakje verse koriander. Mosselen goed onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit de mossel niet, dan verwijderen. Mos... bekijk recept »
3 grote aardappels 2 theelepels koriander 1 bosje koriander 500g half-om-halfgehakt 50g boter 4 theelepels sesamzaad 2 theelepels komijnpoeder 2 theelepels paprikapoeder 2 eetlepels bloem zout peper Smelt 25g boter en bestrijk de plakken aarda... bekijk recept »
4 artisjokken zout 2 dl olijfolie 3 citroenen 1 venkelknol 2 laurierblaadjes tijm koriander vinaigrettesaus. Bereidingswijze WAs de artisjokken en blancheer ze 5 minuten in heet water met wat zout. Laat ze uitlekken en breng inmiddels 1 liter... bekijk recept »
1 grote komkommer zout 3 el lichte sojasaus mespunt 5 kruidenpoeder 1/4 tl rode pepervlokken 2 tl sesamolie 1 el rijstazijn 3 el vers gehakte koriander Snij smalle reepjes af van de schil snij de komkommer in de lengte doordmidden snij in stukjes van... bekijk recept »
8 grote gepelde gamba's olijfolie 3/4 dl. kippenbouillon 100 g. tauge 3 dl. kokosmelk 1 tl. palm- of rietsuiker zout 3 tl. sambal 1/2 tl. citroengraspoeder (sereh)25 g. cashewnoten2 tl. gehakte knoflook1 el. gehakte gemberwortel 1 tl. kurkuma 1 g... bekijk recept »
1 krab 2 hardgekookte eieren 1 limoen 3 teentjes verse look 1 stukje verse gember 1 eetlepel olijfolie zout peper verse koriander Voorbereiding - de krab 45 minuten laten koken Bereidingswijze - de krab openbreken en krabvlees (niet de poten) eruitha... bekijk recept »
1 Ui 3 Boterhammenwitte 1 Ei 12 Olijvenmet piment 500 gram Kippengehakt 2 eetlepels Rozijnen 6 eetlepels Melk 1 teentje Knoflook 2 theelepels Kerriepoeder 1 theelepel Gemberwortel 0.5 theelepel Koriander,gedroogde 0.5 theelepel Koenjit 3 p... bekijk recept »
750 gram vlees (rundergehakt of lamsvlees) 2 grote uien 1 rode peper olijfolie zout en peper bouillonpoeder 2 theelepels paprika poeder 1 theelepel gember poeder (of siroop) ? theelepel gemalen komijn (djintin) 1 theelepel kaneel poeder ? zakje saffr... bekijk recept »