Recepten met kurkuma

974 recepten met kurkuma

Kurkuma

Kurkuma Verse kurkuma heeft een aangename gronderige smaak met ondertonen van citrus. Gedrooge kurkuma is een beetje bitter en zuur, gematigd scherp, warm en muskusachtig.

kip-curry

2 kipfillets 4 soeplepels mayonaise 1 klein bokaaltje soyascheuten 1 soeplepel currypoeder 1 koffielepel kurkuma een scheutje room1. Kipfillets koken in bouillion van 1 blokje en laten afkoelen, nadien in kleine stukjes snipperen, meng ze samen met ... bekijk recept »

Rijsttimbaaltjes Met Saffraan En Rozijnen

Enkeledraadjes of een mespunt saffraan125 gram langkorrelrijst(bv. Uncle Ben's)zoutmespunt kurkuma(geelwortel)2 eetlepels gele rozijnen2 stone-leeks(of 3 eetlepels bieslook)peper Hulpmiddelen Pan met dikke bodemkommeskommen of kopjes Hulpmiddelen - ... bekijk recept »

Bengaalse Viscurry

700 gr vis met stevig vlees 1 theelepel gemalen kurkuma 1 1/4 theelepel zout 5 eetlepels olie 1 grote gesnipperde ui een blokje gemberwortel1/2 x 1/2 cmgepeld en fijngehakt 1 eetlepel ketumbar 1 theelepel chilipoeder 1 theelepel paprikapoeder 275 gr ... bekijk recept »

Kip Casablanca

KIP: 2 el olie 1 tl boter 1.5 kg kipstukken of kipfilet (grof gesneden) 2 grote uien (ringen) 1 teentje knoflook (geperst) 1 tl verse gember (geraspt) 0.5 tl kurkuma of saffraanpoeder 0.5 tl komijn 1 pijpkaneel 125 ml droge witte wijn 375 ml abrikoze... bekijk recept »

India:Khichadi

1? k mung dal (gele linzen) 1 k rijstbij voorkeur langwerpige korrels 2 uien 3 tomaten 3 aardappels 1 stuk gemberwortel van ? 2 cm 3 teentjes knoflook 1 tl ketoembar ? tl djinten 1 tl kurkuma 3 kardemompeulen 1 pili 1 kaneelstokje 1 tl garam masala 1... bekijk recept »

Iran: Kuku Bademjam (aubergine Omelet)

(Iran) 500 gr aubergines 2 eetlepels maisolie 2 middelgrote gehakte uien 4 geklopte eieren 1/2 theelepel zout 1/4 theelepel peper 1/8 theelepel gemalen kurkuma 1/4 theelepel baksoda Voorbereiding Plaats de aubergines onder de grill tot ze gaar en lic... bekijk recept »

Snelgebakken Steurgarnalen Met Kruiden

500 gram grote rauwe steurgarnalen 2,5 cm verse gemberwortelgeraspt 2 teentjes knoflookgeplet 1 theelepel scherp chilipoeder 1 theelepel kurkuma 2 theelepels zwarte mosterdzaadjes zaadjes van 4 groene kardemompeultjesgeplet 4 eetlepels ghee of... bekijk recept »

Roerbak van garnalen en mosselen met gele rijst

150 g grote garnalen of tijgergarnalen, gepeld 200 g gekookte mosselen 200 g peultjes of sugarsnaps 150 g (basmati) rijst 1 theelepel kurkuma (koenjit) 2 eetlepels roerbakolie ½ komkommer met schil, in blokjes 2 bosuitjes, in schuine stukjes van 3 cm... bekijk recept »

Koude Couscoussalade

200 gr. couscous2 (zoete punt-)paprika's2 kleine aubergines8-10 kerstomaatjes30 gr. pijnboompitjesstukje zachte geitenkaas1/2 theelepel kurkuma2-3 eetlepels citroensapscheut olijfolie50 gr. verse peterselie Voorbereiding Paprika's halverenontdoen van... bekijk recept »

Abgoosht

250 gram bruine bonen (1 nacht weken) 250 gram kikkererwten (1 nacht weken) 2 grote uien (in grote stukken snijden) 700 gram rundervlees in blokjes 6 aardappelen 4 tomaten 1/2 theelepel kurkuma limoensap 1 eetlepel tomatenpuree 2 gedroogde limoenen ... bekijk recept »

Pagina 23 van 98