974 recepten met kurkuma
5 sneden wit brood (zonder korst)4 stukken lamsfilet1 sinaasappelschil1 bundel jonge wortelenhandvol amandelen8 dadelskaneel1 kaneelstokje50 g fetaboter (of ander vetstof)2 dl kasjmierthee2 dl kippenbouillon30 g verse gembertuinkersgemalen komijnkurk... bekijk recept »
1 kg varkenslap100 ml droge, witte wijn1 tl honing4 el olijfolie400 g lente-uien1 tl gember (versgeraspt)1 mespuntje kurkuma0.5 tl kerriepoeder1 knoflookteentjeuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de lente-uitjes sch... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 soeplepels arachideolie 2 soeplepels rode Thaise kerriepasta 1 koffielepel kerriepoeder 1,5 koffielepel kurkuma 400 ml kokosmelk 4 kippenfilets (ongeveer 650g) in fijne reepjes 1 dl water 2 soeplepels vissaus 400 g Chinese eiernoed... bekijk recept »
1 ui 50 gram boter ½ eetlepel kerriepoeder 30 gram bloem 1 theelepel kurkuma (koenjit) 1 dl. appelsap 1 visbouillontablet 2 bosuitjes 150 gram gekookte mosselen 4 eetlepels room 1 eetlepel citroensap zout, peperUi snipperen. Bosuitjes in smalle ringe... bekijk recept »
1 pompoen van 1 1/2-2 kg 1/2 kop gele spliterwten OF 1 kop bevroren limabonen 5 dl water 1 kop goed afgespoelde rauwe rijst 1 eetlepel masolie 1 middelgrote gehakte ui 250 gr gemalen lams- of rundvlees 1/2 kop versegehakte dille 1/2 kop versegehakte ... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 Eieren 4 Tomaten 500 gr Champignons 500 gr Kleine raapjes 4 Wortelen 2 Uien 1 tak Selderij 2 teentjes Look 1 eetlepel Olijfolie 50 gr Cashewnoten 25 gr Rozijnen 1 blaadje Laurier 1 stokje Kaneel 1/2 koffielepel Kurkuma 2 koffielepe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 gr. gaar, ontbeend, gebraden lams- of rundvlees, 3 eetlepels olijf-arachide-olie, 1/4 theelepel komijnzaad, 1/4 theelepel mosterdzaad, 1 theelepel kerriepoeder, 100 gr. groene paprika in de lengte gesneden met een dikte van 3mm, ... bekijk recept »
+/- 400gr.lamsvlees150gr.spruitjes1 ui4 wortelen2 eetlepels olie1 eetlepel honing1 kopje vleesbouillon12 gedroogde(ontpitte )pruimen16 geblancheerde amandelen1 theelepel gemberpoeder1/2 theelepel kurkuma1 theelepel kaneelpeper en zoutBereidingswijze:... bekijk recept »
Voor 4 personen:400 gram basmatirijst1 theelepel zout4 eieren50 gram sjalotten2 tenen knoflook15 gram verse gemberwortel 2 rode chilipepers60 gram bosuitjes200 gram sperziebonen150 gram wortels 80 gram bleekselderij 250 gram tomaten5 eetlepels olie1 ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 gram basmatirijst 1 theelepel zout 4 eieren 50 gram sjalotten 2 tenen knoflook 15 gram verse gemberwortel 2 rode chilipepers 60 gram bosuitjes 200 gram sperziebonen 150 gram wortels 80 gram bleekselderij 250 gram tomaten 5 eetlep... bekijk recept »