Recepten met kurkuma

974 recepten met kurkuma

Kurkuma

Kurkuma Verse kurkuma heeft een aangename gronderige smaak met ondertonen van citrus. Gedrooge kurkuma is een beetje bitter en zuur, gematigd scherp, warm en muskusachtig.

Garnalen en champignons in kerriesaus

1 eetlepel boter 1 ui 1 kleine rode paprika of ½ grote 250 gram champignons 1 dl. droge witte wijn 2 dl. melk 1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma) zakje kerriesaus (Knorr) 300 gram gepelde garnalen 4 eetlepels room 2 takjes dille zout, peperUi snipp... bekijk recept »

Garnalen en kipfilet in een pikante ananassaus

Voor 12 personen: 1 kipfilet per persoon 500 ge gepalde garnalen 2 st ananas (1 verse annanas van 1 kg geeft 500 gr vruchtvlees) 12 st mini ananas 1 st limoen 4 el honing 1 tl zout 1 tl kurkuma 0,5 tl kruidnagelpoeder 1 mp nootmuskaat 2 st kaneelstok... bekijk recept »

Lamskoteletten met krokante kokoskorst

Voor 4 personen: 12 dunne, magere lamskoteletten - 1 middelgrote ui, geraspt - 1 tl knoflook, geperst - 1 tl kurkuma - 1/2 tl zout - 1/4 tl gemalen zwarte peper - 2 tl zachte bruine of palmsuiker - 1/3 kop geraspt kokos - 2 tl sojasaus - 2 el citroen... bekijk recept »

Paella

Voor 4 personen:1 eetlepel olijfolie 4 kippebouten ontbeend en in 4 stukken gesneden 1 grote rode paprika in blokjes 1 eetlepel gehakte peterselie425 gram zeevruchten 3 koppen langkorrelige rijst 1 eetlepel olijfolie extra 2 teentjes knoflook geperst... bekijk recept »

Wilde gans in champignonsaus

1 wilde gans 250 gr. Champignons 2 uien 1 teentje knoflook 2 tl. Kerrie 4 el. Bloem braadvocht of 5 dl. witte wijn braadvet zout en peperNeem het gare ganzenvlees van de botten en verwarm dit in de saus. Voeg op het laatst een scheutje slagroom en gr... bekijk recept »

Brigitte's marokkaanse wortel-courgette stoofschot

500 gram wortels 1 courgette 1 eetlepel olijfolie 1 ui; in partjes zout; naar smaak 1 zakje saffraan; (1/2 gram) of 1 theelepel kurkuma; (geelwortel) 1 theelepel chilipoeder 1/2 theelepel tijm groentebouillon 1 handje gedroogde pruimenWortels schil... bekijk recept »

Vegetarische curry-kokosnoot met Kikkoman woksaus

500 g aardappelen400 g snijbiet200 g oesterzwam150 g sjalot100 g groene bonen3 wortelen1 aubergine (klein)2 stengels citroengras2 teentjes knoflook2 rode chilipepers3 el verse gember1 el zonnebloemolie2 el bruine suiker1 el currypasta1 el kurkuma (po... bekijk recept »

Oosterse kippensoep met baby-maiskolfjes

600 g kipfilet1 courgette200 g peulen6 babymaïskolven1 limoenhandvol koriander1 chilipeper2 cm gember2 blokjes kippenbouillon1 kl vijfkruidenpoeder1 kl sesamolie2 el sojasaus1 el sesamzaden (geroosterd)arachideoliepeperzout250 g mie1 onbehandelde lim... bekijk recept »

Tajine van kip en groenten

4 kippenbouten (of kleine kipfilets)1 ui (grote)1 ui (grote)1 rode paprika1 courgette (kleine)1 courgette (kleine)200 g wortelen1 blikje gepelde tomatenolijfolie1 kl kurkuma0.5 kl korianderzaden (gemalen)0.5 kl komijnzaden (gemalen)0.5 kl mild paprik... bekijk recept »

Proeverij van vis met yoghurtsaus

1 komkommer300 g vis (gerookt zoals: haring, makreel, heilbot,...)1 rode ui ( extra)1 bosje waterkers4 takjes dillezout125 ml yoghurt (natuur)1 el mosterdsprietje bieslook1 kl kurkumazout1. Snij eerst 12 mooie plakjes van de komkommer. Schil dan de r... bekijk recept »

Pagina 84 van 98