974 recepten met kurkuma
2 eetlepels olie 1 fijngesneden ui 1 geperst teentje knoflook 2 eetlepels olie stukje trassi van 1 cm (garnalenpastatoko) 1 fijngehakte rode peper 100 gr tauge 1 prei in ringen 1 pak Lassie Witte en Wilde rijst 5 dl kippebouillon (van tablet... bekijk recept »
Voor het deeg: 500 gr. patent bloem 2 tl. geelwortelpoeder (kurkuma of anatto) 1 tl. zout 125 gr. zachte boter koud water Vulling: 2 el. plantaardige olie 2 teentjes knoflookfijn gesneden 1 takje verse tijm 4 sprietjes bieslook 3 tomatenontveld en in... bekijk recept »
500 g kippenpoelet1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon1 tl zoutmespunt majoraan4 takjes peterselie4 takjes bladselderie1 takje lavas of maggiplant2 el olijfolie1-2 uitgeperste teentjes knoflookmespunt saffraan of kurkuma1 grote paprika (rood of groen... bekijk recept »
VOOR VINDALOO SAUS: 1 e korianderpoeder 1/2 t komijn 1 t kurkuma 1/2 t mosterdpoeder 1/2 t rode peper 1 t gemalen zwarte peper 1/4 t gemberpoeder azijn Meng alle specerijen en meng tot papje met azijn. VERDER VOOR VINDALOO: 25 ml olie 50 g margarine ... bekijk recept »
12 kippendijen panklaar - 1 uifijn geraspt - 1/2 t kaneelpoeder - 1/2 t kardemompoeder - 1/2 t kurkuma -1/2 t paprikapoeder - 45 ml zonnebloemolie - 3 sinaasappelen - 1 citroen - 250 ml kippenbouillon - 30 ml honing - zwarte peper - zout 1. Breng kip... bekijk recept »
500 gram couscous3 eetlepels olijfolie1 gesnipperde ui2 wortels in plakjes4 kleine gehalveerde knolrapen8 kleine gehalveerde nieuwe aardappels1 groene paprika in stukjes115 gram gehalveerde sperziebonen1 kleine venkelknol in dikke plakken2 1/2 cm ver... bekijk recept »
125 g haricots verts 85 g ontpitte olijven 6 artisjokharten (vers of uit blik) 5 el olijfolie 4 kleine aardappelenin vieren 4 middelgrote tomaten ontveld en kleingesneden 2 rode uienin dunne ringen 1 grote bataat (oftewel zoete aardappel) in f... bekijk recept »
600 g magere lamslappen (van de bout) 1 theel. kurkuma (geelwortel) 1 theel. korianderpoeder 0.5 theel. komijnpoeder 1 mesp. versgeraspte nootmuskaat 1 mesp. kaneel 1 mesp. kruidnagelpoeder 2 eetl. olijfolie 1 flinke wortel 2 stelen bleeksel... bekijk recept »
Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard... bekijk recept »
600 g magere lamslappen (van de bout) 1 theelepel kurkuma (geelwortel) 1 theelepel korianderpoeder 1/2 theelepel komijnpoeder mespunt versgeraspte nootmuskaat mespunt kaneel mespunt kruidnagelpoeder 2 eetlepels olijfolie 2 stelen bleekselderij 1 flin... bekijk recept »