Recepten met kurkuma

974 recepten met kurkuma

Kurkuma

Kurkuma Verse kurkuma heeft een aangename gronderige smaak met ondertonen van citrus. Gedrooge kurkuma is een beetje bitter en zuur, gematigd scherp, warm en muskusachtig.

Nasi Koening Van Witte En Wilde Rijst

2 eetlepels olie 1 fijngesneden ui 1 geperst teentje knoflook 2 eetlepels olie stukje trassi van 1 cm (garnalenpastatoko) 1 fijngehakte rode peper 100 gr tauge 1 prei in ringen 1 pak Lassie Witte en Wilde rijst 5 dl kippebouillon (van tablet... bekijk recept »

Jamaicaanse Pasteitjes

Voor het deeg: 500 gr. patent bloem 2 tl. geelwortelpoeder (kurkuma of anatto) 1 tl. zout 125 gr. zachte boter koud water Vulling: 2 el. plantaardige olie 2 teentjes knoflookfijn gesneden 1 takje verse tijm 4 sprietjes bieslook 3 tomatenontveld en in... bekijk recept »

Italie: Kippensoep

500 g kippenpoelet1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon1 tl zoutmespunt majoraan4 takjes peterselie4 takjes bladselderie1 takje lavas of maggiplant2 el olijfolie1-2 uitgeperste teentjes knoflookmespunt saffraan of kurkuma1 grote paprika (rood of groen... bekijk recept »

PORK VINDALOO

VOOR VINDALOO SAUS: 1 e korianderpoeder 1/2 t komijn 1 t kurkuma 1/2 t mosterdpoeder 1/2 t rode peper 1 t gemalen zwarte peper 1/4 t gemberpoeder azijn Meng alle specerijen en meng tot papje met azijn. VERDER VOOR VINDALOO: 25 ml olie 50 g margarine ... bekijk recept »

GEKRUIDE CITRUSVRUCHTENKIP

12 kippendijen panklaar - 1 uifijn geraspt - 1/2 t kaneelpoeder - 1/2 t kardemompoeder - 1/2 t kurkuma -1/2 t paprikapoeder - 45 ml zonnebloemolie - 3 sinaasappelen - 1 citroen - 250 ml kippenbouillon - 30 ml honing - zwarte peper - zout 1. Breng kip... bekijk recept »

Couscous

500 gram couscous3 eetlepels olijfolie1 gesnipperde ui2 wortels in plakjes4 kleine gehalveerde knolrapen8 kleine gehalveerde nieuwe aardappels1 groene paprika in stukjes115 gram gehalveerde sperziebonen1 kleine venkelknol in dikke plakken2 1/2 cm ver... bekijk recept »

Stoofpot Marrakech

125 g haricots verts 85 g ontpitte olijven 6 artisjokharten (vers of uit blik) 5 el olijfolie 4 kleine aardappelenin vieren 4 middelgrote tomaten ontveld en kleingesneden 2 rode uienin dunne ringen 1 grote bataat (oftewel zoete aardappel) in f... bekijk recept »

Marokkaanse Lamsstoofpot

600 g magere lamslappen (van de bout) 1 theel. kurkuma (geelwortel) 1 theel. korianderpoeder 0.5 theel. komijnpoeder 1 mesp. versgeraspte nootmuskaat 1 mesp. kaneel 1 mesp. kruidnagelpoeder 2 eetl. olijfolie 1 flinke wortel 2 stelen bleeksel... bekijk recept »

Ras El Hanout

Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard... bekijk recept »

Marokkaanse Lamsstoofpot

600 g magere lamslappen (van de bout) 1 theelepel kurkuma (geelwortel) 1 theelepel korianderpoeder 1/2 theelepel komijnpoeder mespunt versgeraspte nootmuskaat mespunt kaneel mespunt kruidnagelpoeder 2 eetlepels olijfolie 2 stelen bleekselderij 1 flin... bekijk recept »

Pagina 91 van 98