974 recepten met kurkuma
500 gram kipfilet in blokjes2 grote gesnipperde uien200 gram champignons in plakjes2 teentjes knoflook125 gram katjang pedis-nootjes350 gram tomatenbasis2 el. citoensap3 el. creme fraiche2 tl. suiker2 tl. zout2.5 tl. garam masala2 tl. ketoembar1 tl. ... bekijk recept »
4 stukken kip (borsten en bouten) 2 fijngehakte uien 2 teentjes knoflook geperst 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel 1/2 theelepel gemalen kardemom 1/4 theelepel gemalen kurkuma 2 eetlepels sinaasappelsap 2 theelepels heldere honing 2 eetl... bekijk recept »
1kg lamsbout in stukken van 3+1/2 X 4+1/2cm stukken 1kg varkenshaas in zelfde formaat stukken 1kg ossenhaas (of ander biefstuk soorten) in zelfde formaat stukken vetspek plakjes in zelfde formaatmaar dan 5 mm dik 3 grote uien in halve ringen 2 e marg... bekijk recept »
600g doorregen rundvlees of varkensvlees in 3X3 cm stukken 50g margarine 3 grote uien grof gesneden 4 tenen knoflook fijn 1+1/2 t zout 70g tomatenpuree 1 e kerrie 3 kruidnagels 2 kardamom pitten(toko) 2 t ketoembar1 t gemberpoeder 1/2 t pimentpoeder ... bekijk recept »
600 g magere lamslappen (van de bout)- 1 theel. kurkuma (geelwortel)- 1 theel. korianderpoeder- 0.5 theel. komijnpoeder- 1 mesp. versgeraspte nootmuskaat- 1 mesp. kaneel- 1 mesp. kruidnagelpoeder - 2 eetl. olijfolie - 1 flinke wortel- 2 stelen bl... bekijk recept »
1/2 theel. zwarte peper. 1/2 theel. komijnpoeder. (djinten) 1/2 theel. korianderpoeder 1/2 theel. piment. 1/2 theel. paprikapoeder. 1/2 theel. gemberpoeder. 1/2 theel. cayennepeper. 1/2 theel. kaneel. 1/2 theel. nootmuskaat. 1/2 theel. kurku... bekijk recept »
375 gr witbroodmix (voor broodbakmachines) 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma of koenjit) 2 eetlepels gestampte muisjes 2 eetlepels sinaasappelrasp 50 ml vloeibare honing 150 ml lauwwarm water 75 gr roomkwark krenten 1 klein ei (gesplitst) Duw het... bekijk recept »
1/2 bloemkool 3 eieren 2 dl room 100 g gepelde roze garnalen 0,5 dl witte wijn 1 soeplepel tomatenpuree 2 tomaten boter mespuntje kurkuma peper zout een beetje olie 1 sjalot Pluk een bloemkool tot bloemkoolroosjes en laat 15 minuten koken in gezouten... bekijk recept »
300 g rijst 300 g gekookte ham in blokjes 300 g kipfilet 100 g Chorizo worst in blokjes 150 g garnalen 1 t zout 3 takjes selderij 3 takjes peterselie 1 ui fijn 1/2 t pepergrof gemalen 600 ml water 1 rode paprika in stukjes 1 groene paprika in stukjes... bekijk recept »
Albondigas werden al meer dan vijfhonderd jaar geleden door de joden in Spanje gegeten. Toen zij in 1492 uit Spanje werden verdrevennamen ze niet alleen hun taalhet Ladino meemaar ook hun recepten. Nu worden albondigas gegeten in Noord-AfrikaTurkijeo... bekijk recept »