1000 recepten met laurierblad
2 dl veloutesaus 6 dl droge witte wijn 4 eetlepels fijngehakte sjalotjes 1 laurierblad tijm peperkorrels dragon citroensap. Doe de sjalotjes, het laurierblad en enkele peperkorrels bij de wijn en kook deze tot driekwart van de hoeveelheid in. ... bekijk recept »
250 g geweekte droge witte bonen (of 450 g witte bonen uit blik of pot en met vocht)1 gesnipperd ui1 gescheurd laurierblad1 e bloem1 e suiker1 e azijn1 t zout 1. Kook bonen tot gaar met uien en laurierblad. 2. Meng de zout, azijn, suiker en bloem en ... bekijk recept »
6 eetlepels kleingesneden ui 3 kruidnagels 1 laurierblad 3 eetlepels kleingesneden peen 3 eetlepels in dunne plakjes gesneden knolselderij 1 kalfsschenkel zoutpeper Laat de Romertopf minstens 15 minuten in koud water weken. Kruid de kalfsschenkel met... bekijk recept »
400 gram reerugfilet 1 kleine ui 125 gram champignons laurierblad 1 dl bourgogne 5 gram bloem 10 gram boter zout peper olie 2 dl room. Kook de gehakte uien, de champignons en het laurierblad in de rode wijn. Bind daarna de saus met bloem e... bekijk recept »
300 gram bruine bonen zout 500 gram uien boter 1 blikje tomatenpuree 1 laurierblad 3 kruidnagels azijn. Was en week de bruine bonen een dag van te voren in water. Snipper de uien en fruit ze in 4 eetlepels boter mooi bruin. Voeg dan de bruine ... bekijk recept »
250 gr gehaktuiteentje knoflook,bouillonblokje,blikje tomatenpureeblik bruine bonen en een laurierblad Gehakt,ui en teentje knoflook bakken. Een 1/2 kopje water erbij en als het kookt het bouillonblokje erin oplossen.Doe tomatenpuree,bruine bonen en ... bekijk recept »
1/4 kleine ui1/2 laurierblad5 eetlepels ketjap3 kruidnagels1/2 theelepel paprikapoedermespunt cayennepeper1/2 theelepel zout1 eetlepel suiker Pel en snipper de ui heel fijn. Kneus het laurierblad. Meng alle ingredienten door elkaar en laat de marinad... bekijk recept »
750 gram reerugfilet 1 ui 250 gram champignons Laurierblad 2 dl bourgogne 10 gram bloem 20 gram boter Zout en peper Olie 2,5 dl room Kook de gehakte uien, de champignons en het laurierblad in de rode wijn Bind daarna de saus met bloem en bo... bekijk recept »
Halshartvleugels en ander slachtafval van gans zout 1 ui 1 laurierblad peperkorrels 50 gram boter 50 gram bloem peper zout peterselie. Zet het ganzenvlees op met koud water, waaraan u wat zout, de gesnipperde ui, gemalen peperkorels en het l... bekijk recept »
5 dl bouillon200 gr. gesneden verse soepgroenten1 laurierbladpeper4 el geraspte oude kaas Breng de bouillon aan de kook. Voeg de soepgroenten en het laurierblad toe. Temper de warmtebron zodra de bouillon opnieuw aan de kook komt. Laat de groenten za... bekijk recept »