Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Hamblokjes met soja-sinaasappelsaus en uienpuree

1 cm verse gember, geraspt 2 teentjes knoflook, geperst 200 ml sinaasappelsap2 El sesamolie1 theelepel vissaus 1 El honing aardappelzetmeel (facultatief) 150 g hamblokjes van Weleer Kwaliteitsketen Carrefour800 g aardappelen 4 uien, gepeld en in ring... bekijk recept »

Millefeuille van gevulde kool

1 groene kool2 El olijfolie1 ui, gesnipperd2 wortels, in brunoise1 takje selder, in brunoise2 teentjes look, gesnipperd600 g varkens- en kalfsgehakt1 snuifje cayennepeper250 g gepelde tomaten1 laurierblad1 El gedroogde oregano1 groot ei fijn zeezout,... bekijk recept »

Uiensoep

4 grote uien 50 gram boter mespuntje bruine suiker 1 liter bouillon 1 laurierblad 2 kruidnagels zout en peper 4 sneetjes witbrood of stokbrood 100 gram geraspte kaas Pel 4 grote uien en snijd ze in ringen. Smelt 50 g boter en fruit hierin op een mat... bekijk recept »

Uiensoep

4 grote uien 50 g boter mespuntje (bruine) suiker 1 l bouillon 1 laurierblad 2 kruidnagels en zout en peper 4 sneetjes witbrood of stokbrood 100 g geraspte belegen kaas Pel 4 grote uien en snijd ze in ringen. Smelt 50 g boter en fruit hierin op een m... bekijk recept »

Fricandeau Met Mosterdsaus En Rijstrand

125 ml cr?me fra?che4 eetlepels gele mosterd100 g boter1 stuk fricandeau van ca. 700 gramzoutversgemalen peper2 glazen droge witte wijn1 laurierblad8 zwarte peperkorrels1 tak lavas (maggiplant) of een scheutje maggica. 200 g rijst (droogkokend)zoutg... bekijk recept »

Cassoulet

Voor 4 personen: 500 gr varkenslapjes 2 teentjes knoflook 1 ui 1 blikje kidneybeans (400 gram) 1 pot witte bonen (700 gram) 75 gram boter 1 deciliter droge witte wijn 2 deciliter tomatenpuree 2 deciliter gezeefde tomaten 2 kruidnagels 1 laurierblad p... bekijk recept »

Niertjes op Antwerpse wijze

Voor 2 à 3 personen: 2 kalfsniertjes (ong 0.5 kg), in stukjes gesneden 1 preiwit, versnipperd 3 wortelen, in schijfjes geraspt 1 ajuin, fijngesnipperd 250 gr champignons, gehalveerd 1 sneetje brood 1/2 l bruin abdijbier 1 el mosterd 1/2 el maïszetmee... bekijk recept »

Parmentiersoep met kruidenolie

50 g boter 550 g aardappelen 1 fijngehakte ui 1 laurierblad 1 l melk zout Voor de kruidenolie: 10 g verse platte peterselie 3 g dille 15 basilicumblaadjes 1,5 dl extra vierge olijfolie Voor de korstjes: 2 sneetjes brood in blokjes van 1 cm 1,5 dl ara... bekijk recept »

Winters stoofpotje van everzwijn

voor 4 personen : 600 ragout van everzwijn 2 cm verse gember (wie dit niet lust laat het links liggen) 2 uien 1 knolselder 2 grote of 4 kleine wortelen 500 g spruitjes 2 eetlepels olijfolie 1 laurierblad 300 ml kalfsfond (kan ook met een half kippebo... bekijk recept »

Witloofsoep met kaas en gerookte zalm

600 g witloof 1 ui 2 teentjes knoflook 1 bouillonblokje met verse kruiden 120 g gerookte zalm 100 g Manchego (halfoude schapenkaas) of een andere pittige, harde kaassoort(bijv. Comté, Beaufort of Cantal) het sap van 1 citroen 1 klontje rietsu... bekijk recept »

Pagina 19 van 100