1000 recepten met laurierblad
1 cm verse gember, geraspt 2 teentjes knoflook, geperst 200 ml sinaasappelsap2 El sesamolie1 theelepel vissaus 1 El honing aardappelzetmeel (facultatief) 150 g hamblokjes van Weleer Kwaliteitsketen Carrefour800 g aardappelen 4 uien, gepeld en in ring... bekijk recept »
1 groene kool2 El olijfolie1 ui, gesnipperd2 wortels, in brunoise1 takje selder, in brunoise2 teentjes look, gesnipperd600 g varkens- en kalfsgehakt1 snuifje cayennepeper250 g gepelde tomaten1 laurierblad1 El gedroogde oregano1 groot ei fijn zeezout,... bekijk recept »
4 grote uien 50 gram boter mespuntje bruine suiker 1 liter bouillon 1 laurierblad 2 kruidnagels zout en peper 4 sneetjes witbrood of stokbrood 100 gram geraspte kaas Pel 4 grote uien en snijd ze in ringen. Smelt 50 g boter en fruit hierin op een mat... bekijk recept »
4 grote uien 50 g boter mespuntje (bruine) suiker 1 l bouillon 1 laurierblad 2 kruidnagels en zout en peper 4 sneetjes witbrood of stokbrood 100 g geraspte belegen kaas Pel 4 grote uien en snijd ze in ringen. Smelt 50 g boter en fruit hierin op een m... bekijk recept »
125 ml cr?me fra?che4 eetlepels gele mosterd100 g boter1 stuk fricandeau van ca. 700 gramzoutversgemalen peper2 glazen droge witte wijn1 laurierblad8 zwarte peperkorrels1 tak lavas (maggiplant) of een scheutje maggica. 200 g rijst (droogkokend)zoutg... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr varkenslapjes 2 teentjes knoflook 1 ui 1 blikje kidneybeans (400 gram) 1 pot witte bonen (700 gram) 75 gram boter 1 deciliter droge witte wijn 2 deciliter tomatenpuree 2 deciliter gezeefde tomaten 2 kruidnagels 1 laurierblad p... bekijk recept »
Voor 2 à 3 personen: 2 kalfsniertjes (ong 0.5 kg), in stukjes gesneden 1 preiwit, versnipperd 3 wortelen, in schijfjes geraspt 1 ajuin, fijngesnipperd 250 gr champignons, gehalveerd 1 sneetje brood 1/2 l bruin abdijbier 1 el mosterd 1/2 el maïszetmee... bekijk recept »
50 g boter 550 g aardappelen 1 fijngehakte ui 1 laurierblad 1 l melk zout Voor de kruidenolie: 10 g verse platte peterselie 3 g dille 15 basilicumblaadjes 1,5 dl extra vierge olijfolie Voor de korstjes: 2 sneetjes brood in blokjes van 1 cm 1,5 dl ara... bekijk recept »
voor 4 personen : 600 ragout van everzwijn 2 cm verse gember (wie dit niet lust laat het links liggen) 2 uien 1 knolselder 2 grote of 4 kleine wortelen 500 g spruitjes 2 eetlepels olijfolie 1 laurierblad 300 ml kalfsfond (kan ook met een half kippebo... bekijk recept »
600 g witloof 1 ui 2 teentjes knoflook 1 bouillonblokje met verse kruiden 120 g gerookte zalm 100 g Manchego (halfoude schapenkaas) of een andere pittige, harde kaassoort(bijv. Comté, Beaufort of Cantal) het sap van 1 citroen 1 klontje rietsu... bekijk recept »