1000 recepten met laurierblad
2 kilogram verschillende soorten verse vis1 kilo mosselen2 1/2 liter water12 gram zoutselderij,peterselieprei1 laurierblad en venkelgroen6 peperkorrels1/2 sinaasappelschil dun afgeschildmespunt saffraan1 dl droge witte wijn1 flinke prei1 kleine winte... bekijk recept »
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix) 100 gram Kouseband 3 kopjes Kotomisi Rijst 1/2 Madam Jeanette peper eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook 1/2 ui 7 eetlepels olie 1 theelepel tomatenpuree zout 25 gram gedroogde garnalen 2 stuks pim... bekijk recept »
3 eetlepels zonnebloemolie 1 theelepel sesamolie 1 fijngesneden sjalotje 1 teentje knoflook 1 laurierblad 1 kippenbouillontablet 35 gr snelkokende zilvervliesrijst 1 gele paprika in blokjes 1 dikke plak ham a 75 gr in blokjes 50 gr gezouten zwarte bo... bekijk recept »
1 1/2 kilo stukken van verschillende vissoorten500 gr. scampis500 gr. verse mosselen2 flessen droge witte wijn2 uien1 wortel5 grote tomaten1/2 tl. tijm1 tl venkelzaad10 witte peperkorrelscitroenolijfolie of boterzout en peperlaurierblad2 teentjes kno... bekijk recept »
- 8-10 eetlepels olijfolie of andere olie - 250 gr. in dunne plakken gesneden uien - 250 gr. gepelde vleestomaten - 2-3 geperste teentjes knoflook - dunne schil van 1/4 goed geboende sinaasappel - wit van 1 middeldikke prei - 800 gr. panklare verse ... bekijk recept »
1 uifijngehakt of 1 preiin ringen gesneden50 gram boter200 gram geschilde pompoenin stukjes gesneden2 eetlepels bloem1/2 liter melk1 liter pucherobouillon (zie pucherorecept)1 laurierbladzoutversgemalen peper en geraspte nootmuskaat75 gram geraspte o... bekijk recept »
3 eetlepels zonnebloemolie 1 theelepel sesamolie 1 fijngesneden sjalotje 1 teentje knoflook 1 laurierblad 1 kippenbouillontablet 35 gr snelkokende zilvervliesrijst 1 gele paprika in blokjes 1 dikke plak ham á 75 gr in blokjes 50 gr gezouten zwa... bekijk recept »
- 400 gr gepelde roze garnalen1 groot blik gepelde tomaten (400 gr)1 klein pikant rood pepertje (piment)1 kleine ui2 teentjes knoflook2 dl droge witte wijn2 el olijfolie1 laurierbladzwarte peper van de molen2 el gehakte peterselie 1. Hak de ui fijn, ... bekijk recept »
1 ui, 60 g boter, 150 g rijst, 4 dl water (of 4 dl bouillon), 2 g zout, 1 laurierblad, 60 g parmezaanse kaas, 1 eetlepel tomatenpuree, cayennepeper. De fijngesneden ui gel bakken in 30 gram boter en de gewassen, uitgelekte rijst meebakken tot hij gee... bekijk recept »
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix) -100 gram Kouseband -3 kopjes Kotomisi Rijst -1/2 Madam Jeanette peper -eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook -1/2 ui -7 eetlepels olie -1 theelepel tomatenpuree -zout -25 gram gedroogde garnalen -2... bekijk recept »