Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Kalfsfricasse

Voor 4 personen: 0,750kg kalfsfricassè met been liefst voor de smaak van de saus, ui, champignons, 1wortel, laurierblad, mosterd, room, 200gr gehakt, kalfsbouillon of bij gebrek kippebouillon mag blokje zijn, peper en zout.vlees licht aanbraden in wa... bekijk recept »

Kalfsfricassee op grootmoeders wijze

voor 4 personen: Voor het vlees 800 g kalfsfricassee 200 g gehakt 150 g champignons 50 g boter 50 g bloem 1 citroen 1 takje tijm 1 laurierblad 250 ml kalfsbouillon 750 ml waterVoor het vlees Kruid het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een p... bekijk recept »

Linzensoep

250 gr. rode linzen 2 gesnipperde uien 2 tenen knoflook 250 gr. gemengde soepgroente paprikapoeder laurierblad sambal kruizemunt 4 maggi rundvleesbouillontablettenWas de linzen, breng ze aan de kook met twee liter water en afschuimen. Fruit intussen ... bekijk recept »

Margriet's spaghetti alla Bolognese

Voor 4 personen: 1 ui 1 worteltje 1 selderijstengel 1 knoflookpit margarine 1 laurierblad 1 glas droge Italiaanse wijn 175 g doorgemalen rundsvlees (filet) 8 tomaten 2 el tomatenpuree vleesextract zout en peper 500 gr spaghetti geraspte parmesaanse k... bekijk recept »

PAELLA ALA VALENCIANA

500 GR. KIPFILET OLIJFOLIE 1 KNOFLOOKTEENTJE 1 UITJE 200 GR. BLOEMKOOL 100 GR. DOPERWTEN TOMATENPUREE 1 LAURIERBLAD 1 PAPRIKA 250 GR. RIJST 100 GR. GEPELDE GARNALEN KRABVLEES[b:7351a11b3f]Bereidingswijze[/b:7351a11b3f]: VERHIT 4 EL. OLIJFOLIE EN BAK... bekijk recept »

Roerbakschotel met visfilet

Voor 2 personen: 1 kleine ui 250 gram broccoli 1 rode paprika 1 klein blikje doperwten 1 eetlepel olie peper, zout 1 zakje voorgekookte aardappelpartjes (ca. 450 gram) 1 dl bouillon (van tablet) 1 laurierblad 200 gram visfiletMaak de groente schoon. ... bekijk recept »

Roomsoep van gerookte paling

Voor 4 personen: 2 dunne palingen in vel (+/- 200 gram) 40 gram roomboter 40 gram gezeefde bloem 8 peperkorrels, kneuzen in de vijzel, of met een zwaar voorwerp op de snijplank 200 ml licht geslagen slagroom Theelepel tomatenpuree Half glas drogewitt... bekijk recept »

Kastanjesoufflé

10 kastanjes 8 middelgrote aardappelen 1 laurierblad 1 l sojamelk zout & peper kruidenDe aardappelen schillen en wassen en in dikke plakken snijden. Schik ze in een vuurvaste vorm en giet er de sojamelk over. Leg de kastanjes erop. Het laurierbla... bekijk recept »

Kaukasische stoofschotel

500 gram gesneden lamsvlees zout en peper 50 gram boter 2 klein gesneden uien 2 uitgeperste teentjes knoflook 250 gram fijn gesneden savooi kool 2 in stukjes gesneden groene paprika's 1 laurierblad 1 eetlepel fijn gehakte peterselie 1 liter water 500... bekijk recept »

Wijtingfilets met Provencaalse saus

Voor 4 personen:2 sjalotjes gepeld1 teentje knoflook gepeld4 vleestomaten2 theelepels Provençaalse kruiden2 eetlepels olijfoliezout en peper1 laurierbladenkele druppels tabasco 1 eetlepel maizena4 wijtingfiletsbieslook2 eetlepels witte wijncitroensap... bekijk recept »

Pagina 30 van 100