Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Thaise Schotel Met Massaman Curry

1 teentje lookkorianderwortelskardamonzaadjeskorainderzaadjes250 gr lamsvlees of kipfiletarachideolie1 aardappel1 zakje Massaman curryfijngesneden plakjes gember1 (thais) laurierblad2 stokjes kaneel25 cl kokosmelk,2 sjalottenpalmsuikervissaustamarind... bekijk recept »

Varkensgebraad Met Fruit

1700 g varkensgebraadboterpeper en zout2 dikke ajuinen1 laurierblad1/2 glas azijnrunds liebigblokje1 doos ananas2 dozen perziken1 soeplepel bruine suiker Vlees bruinen in boter. Kruiden met peper en zout. Ajuin en laurierblad toevoegen. 3 kwartier to... bekijk recept »

Mosselen Met Citroen-mayonaise Dip

3 kg verse mosselen 1 portie soepgroente 4 uien 1 theelepel zwarte peperkorrels 1 klein laurierblad 1/2 liter droge witte wijn 100 gr mayonaise 2 el volle joghurt 1 onbespoten citroen zout witte peper suiker Maak de soepgroente schoon, was ze en hak... bekijk recept »

Stoofschotel Van Rundvlees

600 gram rundvlees2 grote uien2 grote winterwortelen.Een mespunt cayennepeper1/2 dl bouillon1 a 2 knoflookteentjes75 gram pindakaas2 eetlepels tomatenpureePeper/zout30 gram bloem1 laurierblad1 kruidnagel1 snufje djahe/gemberpoeder1 eetlepel azijn *Sm... bekijk recept »

Kruidig Runderstoofvlees

1 appel 1 dl creme fraiche 400 g gekookte aardappel 400 g gare bietjes 3 uien 1 plak ontbijtkoek zout en peper 30 gr boter 1 el azijn 1 el mosterd 1 laurierblad 500 gr rundvlees. Verhit 15 gr boter in een braadpan en bak het vlees snel aan weerzijde ... bekijk recept »

HACHEE

200 g runderpoelet 200 g uien 200 ml runderbouillon of water 40 g margarine patentbloem 1 e azijn 1 laurierblad 1 kruidnagel zout peper Bereidingswijze 1. Snijd met koksmes de runderpoelet in kleine blokjes en verwijder overtollige vet. 2. Bestrooi d... bekijk recept »

Leverpastei

500 gram varkenslever 500 gram spieringgebraad 2 kruidnagels peper zout 2 sneden witbrood ui 2 eieren laurierblad 8 jeneverbessen 1 stuk vet spek eventueel een glas rode wijn. Hak of maal het vlees en de lever fijn, kneus de kruidnagels, w... bekijk recept »

Rode Kool

1 kilo rode kool 1 eetlepel azijn 1 ui of 3 sjalotjes 1 eetlepel boter 3 dl water zout 2 kleine of 1 groot laurierblad 4 kruidnagelen 1 1/2 theelepel kaneel 3 zure appels 1 volle eetlepel appelstroop Snipper de ui of de sjalotjes fijn en bak... bekijk recept »

Traditioneel Sambal Goreng Buncis (Boontjes)

500 gram Verse Sperciebonen 50 gram Petehbonen en of Garnaaltjes (optioneel) 3 Sjalotjes of 1 Ui of 6 Brambang 1x2 cm Laos (schuin snijden) 4 knoflook 1 Laurierblad 2 Rode Peper (Rode Lombok) of 1 eetlepel sambal oelek (optioneelhoeveelheid naar wens... bekijk recept »

OVENSCHOTEL MET AARDAPPELEN EN PREI

+1-1/2 dl runderbouillon(van een tablet) +1-1/2 dl melk,1 teentje knoflook,in dunne plakjes,1 laurierblad +1 kg.vastkokende aardappels(bv Nicola) geschild en in plakjes: + zout en peper,500 gr. panklare prei, + 200 gr.hamreepjes,boter om in te vetten... bekijk recept »

Pagina 33 van 100