1000 recepten met laurierblad
600 gr kalfslappen 1 ui 1 teentje knoflook 250 gr champignons 3 eetlepels olie 1 1/2 dl witte wijn 1 theelepel tijmblaadjes 1 laurierblad 1 kruidenbouillontablet 1 bekertje creme fraiche (125 ml) 1 eetlepel grof gehakte bladselderij 1 eetlepel kapper... bekijk recept »
300 gr gekookte rode bietjes(br> 1 aardappel (vastkoker) 1 bos lente-uitjes 150 gr gemengde gesneden soepgroenten 1 laurierblad 1 gedroogd Spaans pepertje 1 dl sinaasappelsap 1 dl rode wijn 3/4 liter vleesbouillon (tablet) zout en peper 1/8 liter zur... bekijk recept »
3 el zonnebloemolie 1 tl sesamolie 1 sjalotjefijngesneden 1 teentje knoflook 1 laurierblad 1 kippenbouillontablet 35 g snelkook-zilvervliesrijst 1 gele paprikain blokjes dikke plak ham a 75 gin blokjes 50 g gezouten zwarte bonen (blikjetoko) zout ver... bekijk recept »
2 kg verse mosselen 1/2 liter witte wijn 1/2 liter water 1 portie soepgroente 2 uien 1 theelepel peperkorrels 1 theelepel tijm 1 laurierblad 2 el tomatenpuree 2 gepelde tomaten (uit blik) 1 teentje knoflook 1 theelepel oregano 2 el gemalen Parmezaans... bekijk recept »
2 kg verse mosselen 1/2 liter witte wijn 1/2 liter water 1 portie soepgroente 2 uien 1 theelepel peperkorrels 1 theelepel tijm 1 laurierblad 50 gr roomboter 3 eierdooiers 1 teentje knoflook 1 bosje peterselie 2 theelepels basilicum 2 el geschaafde am... bekijk recept »
Voor de fonduebouillon: nodig: 500 gr kippenvlees1 doosje soepgroentewitte peperkorrels1 laurierbladzout. Voor het vlees: 350 gr varkenslappen350 gr eendenborstfilet1 bosje peterselie350 gr verse kalsabraadworst500 gr broccoli250 gr wortelen250 gr ch... bekijk recept »
400 gram bruine bonen 1 laurierblad 4 gesnipperde teentjes knoflook mespunt cayennepeper schil van 1/2 sinaasappel 150 gram in dobbelsteentjes gesneden gekookte ham 200 gram in dobbelsteentjes gesneden ontbijtspek 2 gesnipperde uien 1 grote sin... bekijk recept »
2 uien 1 blikje bruinebonen 1 l bouillon 20 g boter 1 laurierblad zout peper worcestersaus peperkorrels bladselderij 1 prei 200 g aardappels Pel en snipper de uien en bak ze lichtbruin in de boter. Laat de bonen uitlekken. Warm ze op in de bouillon.... bekijk recept »
750 gr. in blokjes gesneden varkenslappen4 geschilde en in blokjes gesneden aardappelenhalve schoongemaakte en in kleineblokjes gesneden knolselderiem 3 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten1 schoongemaakte en kleingesneden ui2 el fijngehakte peter... bekijk recept »
1 liter visbouillon1 teentje knoflook1 laurierbladsaffraan1/2 wortel -1/6 knolselderijpeterseliestengels1 prei1 ui2 tomaten1 vleesbouillonblok1 stukje kabeljauw1 tongfilet1 stukje zalm1 borrelglas pernod. Maak de groenten schoon. Snij de ui in ringen... bekijk recept »