1000 recepten met laurierblad
Ongeschilde aardappelenzoutolijfolie voor de saus: 1 ui2-3 tenen lookolijfolie2 koffielepels paprikapoeder1/2 l tomatenpassato1 koffielepel piri-piri (= een portugese variant van tabasco of harissa je kan deze twee ook gebruiken maar pas de hoeveelhe... bekijk recept »
1 fijngehakte ui 2 el olijfolie 1 laurierblad 1 tl spaanse peperfijngehakt 2 teentjes knoflookfijngehakt 1 klein blikje tomatenpuree 1 el suiker 1 glas witte wijn zout en peper 8 aardappelen Snijd de aardappels in kleine dobbelsteentjes en bak ze in ... bekijk recept »
Vispannetje van Aldi (diepvries)100 gr mager spekpeperzout1 ui2 teentjes knoflook4 drumsticks (naturel)stuk salami (100 gr)laurierblad2 paprika?s (rood en groen)2 theelepels paprikapoeder1 klein blikje tomatenpuree1 klein blikje doperwtjes met ma?s30... bekijk recept »
2 uien 1 laurierblad 1 tl zwarte peperkorrels bosje peterselie zout 600 gr inktviszakken 1 grote vleestomaat 1 groene paprika 1 verse peper 1 blik kidneybonen (250 gr uitlekgewicht) sap van 2 citroenen zwarte peper mespunt cayennepeper 3 el olijfolie... bekijk recept »
100 gr doperwtjes, 150 gr sperzieboontjes, 250 gr Chinese kool, 4 grote aardappelen (in blokjes van circa 1 cm), zakje santen-mix (30 gr), 3 eetlepels zonnebloemolie (echte curriers nemen hier geklaarde boter of ghee), 2 grof gesnipperde uien, 1 gepe... bekijk recept »
750 gr. runderlapjes500 gr. zuurkool100 gr. bacon1 gr. ui1 laurierblad1 blikje tomatenpureepeperzoutbakboter om te braden. Het vlees in de boter bruin laten worden. de ui, laurierblad, peper, zout aan het vlees toevoegen en in eigen sap laten suddere... bekijk recept »
4 varkensschnitzels a 100 g1 tl paprikapoederpeperzout1 el grove mosterd1 tl karwijzaad1/2 rode paprika1 ui1 el bloem20 g boter of margarine50 g magere spekreepjes125 g gewelde pruimen500 g wijnzuurkool6 jeneverbessen4 kruidnagels1 laurierbladenkele ... bekijk recept »
500 g karper4 el olieazijn1 grote uiversgemalen witte pepereen paar witte peperkorrels (naar smaak)een laurierbladzout Doe de peperkorrels, de azijn en het laurierblad in gezouten water. Breng aan de kook. Verlaag de warmtebron en leg de karper in he... bekijk recept »
12 blaadjes gelatine2 el azijn1 tl zout1 zakje soepgroente1 laurierbladenkele peperkorrels2 citroenen1 schoongemaakte karper (ca. 1 kg)1 eiwitdiverse groenten ter garnering De gelatine in koud water weken. Van 2 l water met azijn, zout, soepgroente, ... bekijk recept »
500 g lendebraadstuk25 g spek zonder zwoerdzout50 g reuzel50 g selderie50 g worteltjespaar takjes peterselie1 uipeperpimentlaurierbladtijm1 stukje citroen1 el azijn0,3 l water25 g boter75 g bloem1/4 l room1/2 el suiker De reuzel verhitten en daarin g... bekijk recept »